Marko Bela: Dacă Băsescu va câştiga un nou mandat, se va comporta altfel

Preşedintele UDMR, senatorul Marko Bela, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că dacă şeful statului, Traian Băsescu, va câştiga un nou mandat prezidenţial "se va comporta altfel".

27 afișări
Imaginea articolului Marko Bela: Dacă Băsescu va câştiga un nou mandat, se va comporta altfel

Marko Bela: Dacă Băsescu va câştiga un nou mandat, se va comporta altfel (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

"Urmează ca cineva să primească un mandat de cinci ani, ceea ce va schimba, după părerea mea, foarte multe lucruri în viaţa noastră politică. Fiindcă preşedintele care va primi acest mandat de cinci ani va avea posibilitatea să influenţeze evoluţiile politice, inclusiv să influenţeze formula guvernamentală, păstrând actuala formulă sau încercând să impună o schimbare", a afirmat Marko Bela.

Potrivit sursei citate, acest lucru "nu depinde în exclusivitate şi în primul rând de preşedinte" şi nu ar trebui să depindă de acesta, dar Marko a spus că trebuie să accepte că "totuşi preşedintele poate să aibă o influenţă, oricine este preşedinte".

"Şi aici mă refer şi la actualul preşedinte, domnul Traian Băsescu, care, probabil, dacă va primi un mandat pe încă cinci ani, se va comporta altfel, în posesia unui astfel de mandat. Şi dacă altcineva va câştiga prezidenţialele, în mod cert va încerca să impună o schimbare", a spus Marko Bela.

Acesta a remarcat că, deocamdată, niciunul dintre potenţialii candidaţi la prezidenţiale nu a prezentat vreun mesaj legat de programul propriu, dar că, în schimb, există o polemică şi scandaluri legate de aceştia sau de persoane apropiate lor.

"Dar programe politice, viziuni politice - ce fel de ţară concepe şi ce fel de stat - nu prea se văd, până la momentul actual, la niciun candidat", a arătat preşedintele UDMR.

Întrebat pe ce se bazează când apreciază că Traian Băsescu, dacă va câştiga un nou mandat, se va comporta "altfel", Marko Bela a spus că se bazează pe psihologie.

"Mă bazez pe psihologie. Oricine, inclusiv Traian Băsescu, se comportă altfel când are un mandat de câteva luni şi după aceea nu ştie dacă va mai primi un mandat sau nu şi se va comporta altfel dacă va primi un mandat de cinci ani", a afirmat el.

Întrebat dacă prin comportamentul "altfel" înţelege că actualul preşedinte se va comporta mai bine sau, dimpotrivă, mai prost, liderul UDMR nu a dat un răspuns concludent.

"Nu ştiu, depinde, cum am spus, de psihologie", a spus Marko Bela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici