Marko Bela: O remaniere ar fi doar de vitrină

Liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că o remaniere în acest moment ar fi doar o măsură "de vitrină", precizând că, în opinia sa, este necesară reorganizarea structurilor guvernamentale, prin reducerea "foarte fermă" a acestora.

45 afișări
Imaginea articolului Marko Bela: O remaniere ar fi doar de vitrină

Marko Bela: O remaniere ar fi doar de vitrină (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Vicepremierul a arătat că este nevoie de o reorganizare şi de o reducere a structurilor guvernamentale, în condiţiile în care unele ministere au în subordine 15-20 de agenţii sau autorităţi.

"De acolo aş începe şi aş reduce substanţial aceste entităţi, le-aş comasa, multe dintre ele le-aş desfiinţa, altele le-aş transfera la administraţiile judeţene şi locale", a susţinut Marko.

El a apreciat că, dacă se optează pentru o simplă remaniere, ar fi "ceva de vitrină".

"Putem discuta şi funcţionalitatea diferitelor ministere şi, dacă în această componenţă vrem să mergem mai departe, nu exclud acest lucru, dar în acest moment nici nu am discutat în coaliţie problema remanierii şi eu nu aş începe remanierea, ci aş începe cu o reducere foarte fermă şi, din anumite puncte de vedere, dureroasă a structurilor guvernamentale", a spus liderul UDMR.

"Noi avem nevoie de o reformă totală a administraţiei", a subliniat Marko Bela.

În presă au fost vehiculate în ultimele zile mai multe variante de remaniere, pe lista celor care ar urma să fie înlocuiţi figurând ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, şi ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la sosirea la Parlament, la întâlnirea cu deputaţii PDL, că remanierile se fac, nu se discută.

"Nu este vorba de nicio demisie depusă, iar remanierile se fac, nu se discută", a răspuns prim-ministrul la întrebările pe tema unei eventuale remanieri guvernamentale.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, declara, tot miercuri, că informaţiile privind demisia unor miniştri reprezintă doar zvonuri false.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici