Marko: Dacă se declanşează anticipate, se poate ajunge la o criză politică generală

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că prin declanşarea alegerilor anticipate s-ar putea ajunge la "o criză politică generală".

1 afișare
Imaginea articolului Marko: Dacă se declanşează anticipate, se poate ajunge la o criză politică generală

Marko: Dacă se declanşează anticipate, se poate ajunge la o criză politică generală

"În actuala noastră situaţie politică şi în actualele ezitări şi fel de fel de speculaţii legate de situaţie, mă tem că am impune o situaţie de criză politică şi de aceea ar fi mult mai bine dacă ne-am gândi la ceea ce este conform regulilor şi mandatelor dobândite", a apreciat liderul UDMR.

Pe de altă parte, Marko a spus că Uniunea nu ar fi "deranjată" de o eventuală comasare a celor două alegeri, locale şi parlamentare. "Ar însemna o economie de bani, de energie şi de campanie, mai ales că în 2009 vom avea două alegeri - alegerile pentru Parlamentul European şi alegerile prezidenţiale -, dar sunt extrem de sceptic în legătură cu astfel de bulversări ale regulilor deja stabilite şi ale mandatelor existente", a spus el.

"Dacă am conveni cu toţii, dacă am fi de acord cu toţii, dacă am avea aceleaşi scopuri principiale legat de declanşarea alegerilor anticipate, atunci am putea să sperăm să ducem până la capăt acestă decizie", a apreciat preşedintele Uniunii.

PSD cere demisia de onoare a Guvernului Tăriceanu pentru ca România să iasă din blocajul politic, instituţional, constituţional, economic şi social, demisie care să ducă la alegeri parlamentare anticipate, eventual organizate odată cu cele locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici