Marko: După prezidenţiale ar trebui format un nou Guvern şi, eventual, o nouă coaliţie

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că după alegerile prezidenţiale ar trebui să fie format un nou Guvern şi, eventual, o nouă coaliţie guvernamentală.

24 afișări
Imaginea articolului Marko: După prezidenţiale ar trebui format un nou Guvern şi, eventual, o nouă coaliţie

Preşedintele UDMR Marko Bela (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

"Acest Guvern nu s-a achitat de sarcinile pe care şi le-a asumat, nu a reuşit să răspundă la provocările crizei economice în primul rând şi de aceea, după alegerile prezidenţiale ar trebui schimbat, dar, dacă se poate, ar fi nevoie şi de o nouă coaliţie", a susţinut Marko.

El a spus că nu înţelege de ce ar vrea cineva să facă un nou guvern în acest moment, până în alegerile prezidenţiale, când persoana preşedintelui va conta după alegerile din noiembrie.

Liderul Uniunii a afirmat că, personal, nu este de acord ca preşedintele să facă singur Guvernul, să impună un anumit guvern fiindcă acest lucru este treaba partidelor politice.

"Totuşi, dacă suntem raţionali, ştim foarte bine că şi prin Constituţie preşedintele, oricine ar fi, poate să aibă o influenţă, eventual decisivă, asupra formulei de guvernare", a spus Marko, precizând că nu îi place acest lucru.

Pe de altă parte, senatorul a spus că, în prezent, UDMR nu a primit propuneri de a intra la guvernare şi nici nu intenţionează acest lucru.

El a remarcat că în cadrul coaliţiei de guvernare există contradicţii extrem de serioase, ceea ce este extrem de dăunător societăţii. "Aceste partide şi Guvernul, în loc să fie atenţi la ceea ce întâmplă în România şi cu societatea, ei sunt atenţi în legătură cu celălalt partid. Fiecare se concentrează pe celălalt şi există un litigiu permanent", a subliniat preşedintele UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici