Marko: E de dorit ca UDMR să fie în Guvern; colaborăm cu PNL, dar nu şi în opoziţie

Liderul UDMR Marko Bela a declarat, vineri, la Cotroceni, înaintea întâlnirii cu şeful statului, că este de dorit ca UDMR să continue activitatea în Guvern, iar referitor la anunţul PNL privind colaborarea cu Uniunea, a spus că aceasta este posibilă, dar "eventual nu şi în opoziţie".

9 afișări
Imaginea articolului Marko: E de dorit ca UDMR să fie în Guvern; colaborăm cu PNL, dar nu şi în opoziţie

Marko: E de dorit ca UDMR să fie în Guvern; colaborăm cu PNL, dar nu şi în opoziţie (Imagine: Mediafax Foto)

Marko Bela a sosit la Cotroceni însoţit de Laszlo Borbely şi de Kelemen Hunor. Liderul UDMR a declarat presei că Uniunea doreşte să contribuie la crearea unui guvern stabil şi capabil.

Întrebat dacă UDMR e pregătit şi pentru varianta de a intra în opoziţie, Marko Bela a răspuns: "Dacă nu vom avea parteneri potriviţi şi un program acceptabil şi pentru UDMR, da, dar de dorit este să participăm la guvernare".

Referitor la declaraţiile liberalilor potrivit cărora PNL şi UDMR au stabilit să alcătuiască un tandem, Marko a răspuns: "Da, dar eventual nu şi în opoziţie".

Liderul liberal Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că PNL a avut deja discuţii şi consultări cu UDMR, cu care a decis să aibă o poziţie de parteneriat.

Citeşte şi:

Tăriceanu: PNL va avea cu UDMR o poziţie de parteneriat

Marko: UDMR şi PNL au convenit să îşi coreleze mişcările

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici