Marko, Frunda, Kelemen şi Borbely, posibili candidaţi UDMR la Preşedinţie

Preşedintele UDMR, Marko Bela, senatorul Frunda Gyorgy, preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, şi fostul ministru Borbely Laszlo, vicepreşedinte executiv al formaţiunii, sunt "în cărţi" pentru a reprezenta UDMR în alegerile prezidenţiale, dacă Uniunea va avea un candidat.

22 afișări
Imaginea articolului Marko, Frunda, Kelemen şi Borbely, posibili candidaţi UDMR la Preşedinţie

Kelemen Hunor (D) şi Marko Bela (S) (Imagine: Mediafax Foto)

Borbely Laszlo a declarat, vineri, referitor la propunerile existente pentru eventuala nominalizare a unui candidat UDMR în cursa pentru Preşedinţia României, că sunt mai multe persoane care ar putea intra în calcul, iar o decizie în acest sens este importantă.

"Nu acest lucru ne frământă foarte mult în această perioadă. Într-adevăr, va fi o decizie importantă, cel care va fi nominalizat va fi omul care va reprezenta Uniunea şi în această privinţă. Noi am avut discuţii între noi şi sunt mai mulţi, într-adevăr, care ar putea să intre în calcul. Din câte ştiu eu, domnul Frunda a anunţat la un radio local că el ar fi onorat de candidatură, deci el a avut o asemenea atitudine, sunt şi alţii. În ceea ce mă priveşte, eu cred că este onorantă această poziţie, deci ca să reprezinţi Uniunea în ceea ce priveşte candidatul la Preşedinţie", a spus Borbely.

În opinia lui Borbely, preşedintele UDMR, Marko Bela, ar trebui să fie cel care candidează, pentru că este reprezentativ pentru Uuniune şi a mai candidat în 2004.

Borbely a confirmat că şi numele său se regăseşte între propunerile liderilor judeţeni ai UDMR.

"Eu sunt de părere că ar trebui domnul Marko să candideze. El a fost şi în 2004, şi acum, ca şi preşedinte, reprezintă Uniunea şi cred că el ar trebui să reprezinte. Mâine (sâmbătă – n.r.) va fi o discuţie pe fond cu liderii judeţeni. Şi numele meu a apărut şi unele judeţe, dacă ar fi vorba, m-ar sprijini. Dar până acum eu nici nu am decis acest lucru, dacă aş dori", a arătat el.

Borbely a afirmat că decizia trebuie să se bazeze pe o analiză.

"Eu cred că vom putea lua o decizie înţeleaptă, care nu neapărat să însemne, ştiu eu, o competiţie internă, ci vom sta la masă şi vom putea să apreciem care e persoana cea mai potrivită, care este persoana care va trimite mesajele cele mai eficiente, pentru că totuşi e vorba de procente în aceste alegeri şi nu e totuna câte procente vom avea. Trebuie analizat. Am mai auzit şi de Kelemen Hunor, deci alte nume nu mai sunt", a conchis el.

Preşedintele UDMR, senatorul Marko Bela, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că ar prefera să nu fie el candidatul UDMR la prezidenţiale, deşi este onorat de susţinerea exprimată deja de unii colegi ai săi.

Marko Bela a spus că va discuta despre acest aspect sâmbătă, la Cluj-Napoca, unde se va întâlni cu preşedinţii organizaţiilor teritoriale ale UDMR, însă, fiind vorba de o reuniune consultativă, nu se va lua o decizie.

"Săptămâna viitoare, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (din 27 iunie, de la Târgu Mureş - n.r.), decidem în mod cert această candidatură, în sensul dacă vom avea sau nu candidat propriu. Se conturează a doua variantă - şi anume să avem un candidat propriu, dar sunt şi alte păreri. Dacă reuşim, decidem şi în legătură cu persoana. În ceea ce mă priveşte, mă onorează propunerea colegilor mei din Mureş, au propus şi alţii aşa ceva, există şi alte nume pomenite în presă. În ceea ce mă priveşte, eu aş prefera o altă soluţie, deci nu soluţia ca preşedintele URMR să candideze", a spus Marko Bela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici