Marko: Mă irită în ultima vreme că se spune că UDMR a fost deja în alianţă cu toată lumea

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, sâmbătă, la Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) care se desfăşoară la Târgu Mureş, că îl "irită" faptul că, în ultima vreme, a tot auzit spunându-se "că UDMR a fost deja în alianţă cu toată lumea".

14 afișări
Imaginea articolului Marko: Mă irită în ultima vreme că se spune că UDMR a fost deja în alianţă cu toată lumea

Marko: Mă irită în ultima vreme că se spune că UDMR a fost deja în alianţă cu toată lumea (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR a afirmat că aceia care spun "că UDMR a fost deja în alianţă cu toată lumea" sunt chiar politicieni aflaţi în aceeaşi situaţie.

"Mă irită în ultima vreme că se spune că UDMR a fost deja în alianţă cu toată lumea, cu PSD, PNL, PDL. Cei ce spun asta nu-s deranjaţi că şi ei sunt în aceeaşi situaţie. Şi în Ungaria deranjează că UDMR a colaborat cu diferite partide de acolo. Eu trebuie să vă spun că văd o interpretare fatală a loialităţii politice şi repet că UDMR nu se aliază în baza unor ideologii cu diverse partide, ci cooperează în funcţie de natura coaliţiei în care vede împlinirea obiectivelor propriei comunităţi şi unde vede soluţii. Putem fi criticaţi pentru aceşti 20 de ani, dar în acest timp UDMR a fost în stare să colaboreze cu toate forţele democratice, în măsura în care a putut acţioneze în interesul comunităţii şi al ţării. Nu sunt dispus să mă ruşinez că am reuşit să colaborăm cu diferite coaliţii, nu sunt dispus să se spună că am dat dovadă de lipsă de loialitate politică. Politica noastră trebuie să dea rezultate, trebuie să arate că poate şi vrea să facă totul pentru comunitatea maghiară", a spus Marko Bela.

El a susţinut că "s-a încercat reaprinderea atmosferei antimaghiare" de către partidele de opoziţie - PSD şi PNL, "ruşinos de ascuţit şi nechibzuit", pe tema Legii educaţiei, având în vedere că PDL o protejează.

"Pierzând şi înţelepciunea minimă s-a încercat reaprinderea atmosferei antimaghiare, mie mi se spune că acestea nu-s împotriva noastră, ci vor să arate că PDL nu e în stare de guvernare. Deci pe noi ne iubesc, dar antimaghiarismul trebuie aprins, pentru că nu pe noi sunt supăraţi, ci pe PDL. E o logică distorsionată, destul de aiurea", a spus Marko Bela.

El a adăugat că, în opinia sa, "singura cale e să faci politică cu cinste, în comunitatea proprie".

"Am auzit că, în Unagria, Fondul Szulofold se schimbă în Fondul Bethlen Gabor, nu ştiu dacă se ştie în ce situaţie a făcut politică acesta în Tvania (între habsburgi şi turci - n.r.). La fel e situaţia şi în România, în Bucureşti", a spus Marko Bela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici