Marko: Preşedintele Băsescu va desemna premierul joi, înainte de prânz

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, miercuri, la Cotroceni, că şeful statului va desemna premierul joi, înainte de prânz.

12 afișări
Imaginea articolului Marko: Preşedintele Băsescu va desemna premierul joi, înainte de prânz

Marko: Preşedintele Băsescu va desemna premierul joi, înainte de prânz (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, miercuri, la Cotroceni, că şeful statului va desemna premierul joi, înainte de prânz.

El a făcut declaraţia după consultările de la Palatul Cotroceni. Marko Bela a spus că Băsescu va anunţa premierul desemnat joi, până la prânz.

El a precizat că, în discuţiile cu şeful statului, UDMR a avansat propunerea constutirii unui Guvern susţinut de o majoritatea parlamentară formată din PDL, PNL, UDMR, ceea ce ar ajuta, în opinia sa, cristalizarea opţiunilor doctrinare de dreapta.

Marko Bella a adăugat că, în condiţiile în care nu este posibilă formarea unei astfel de majorităţi, UDMR poate concepe structurarea unei majorităţi în jurul PDL, la care să adere UDMR şi grupul minorităţilor naţionale din Parlament.

Liderul UDMR a arătat că este de acord cu propunerea lui Traian Băsescu, care consideră că Guvernul trebuie constituit înainte de Crăciun, respectiv până în data de 23 decembrie, ceea ce implică o activitate intensă legată de formarea coaliţiei, de documentele necesare şi de procedurile parlamentare care trebuie îndeplinite.

Marko Bella a mai spus că UDMR i-a transmis şefului statului că Uniunea este interesată în creearea unui Guvern stabil, susţinut de o majoritate transparentă în Parlament.

"UDMR doreşte să contribuie la soluţiile şi la aplicarea soluţiilor şrivid combaterea crizei economice, precum şi la continuarea reformelor în domenii importante, precum Învăţământ, Administraţie, Descentralizare. Prezenţa UDMR în coaliţia guvernamentală, ca şi prezenţa reprezentanţilor comunităţii maghiare în Guvern poate contribui îmbunătăţirea relaţiilor interetnice, ca şi a celor dintre majoritate şi minoritate", a spus Marko Bela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici