Măsuri pentru asigurarea siguranţei instalaţiilor de carburanţi anunţate de Prefectura Bucureşti

Prefectura Bucureşti anunţă că a luat o serie de „măsuri” pentru siguranţa staţiilor de carburanţi din Capitală, printre care constituirea unor echipe de control şi intensificarea controalelor. Inspectoratul în Construcţii al Municipiului Bucureşti trebuie să verifice autorizaţiile de construire.

181 afișări
Imaginea articolului Măsuri pentru asigurarea siguranţei instalaţiilor de carburanţi anunţate de Prefectura Bucureşti

Măsuri pentru asigurarea siguranţei instalaţiilor de carburanţi anunţate de Prefectura Bucureşti

Colegiul Prefectural al Municipiului Bucureşti a luat, luni, măsuri pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă a instalaţiilor SKID GPL şi a instalaţiilor de depozitare temporară a produselor (benzină, motorină, GPL) în cadrul staţiilor de carburanţi.

Astfel, autorităţile au decis constitutirea comisiilor mixte de control pentru verificarea respectării legislaţiei în funcţionării instalaţiilor SKID GPL şi a instalaţiilor de depozitare temporară a produselor (benzină, motorină, GPL) în cadrul staţiilor de carburanţi pe raza municipiului Bucureşti.

Comisiile mixte de control sunt compuse din reprezentanţi desemnaţi de Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, Inspectoratul în Construcţii al Municipiului Bucureşti, Autoritatea Rutieră Română – ARR, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier - I.S.C.T.R, Direcţia Generală de Finanţe Publice a Municipiului Bucureşti, Direcţia Regională Vamală Bucureşti, Direcţiile Generale de Poliţie locală ale sectoarelor 1-6 şi Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti.

Reprezentanţii Direcţiilor Generale ale Poliţiilor locale ale sectoarelor 1-6 şi ai Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti vor efectua, în regim de urgenţă, acţiuni de identificare şi verificare la agenţii economici care deţin instalaţii SKID GPL şi instalaţii de depozitare temporară a produselor (benzină, motorină, GPL).

Totodată, aceştia vor verifica şi deţinerea de către operatorii economici a autorizaţiilor de construire/avizelor de amplasament, precum şi a autorizaţiilor/avizelor de funcţionare emise de instituţiile competente.

În cazul în care agenţii economici verificaţi nu au unul sau mai multe acte, Poliţia Locală va informa, de îndată, Instituţia Prefectului – Municipiul Bucureşti asupra celor constatate.

În situaţia în care Direcţiile Generale de Poliţie locală ale sectoarelor 1-6 şi Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti au efectuat în ultimele 30 de zile acţiuni de verificare şi control ce vizează aspectele menţionate anterior vor transmite rezultatele actiunilor realizate fără a se efectua noi acţiuni de control.

În urma centralizării datelor transmise de Poliţiile locale, Prefectura Bucureşti le cere membrilor comisiilor mixte de control să înceapă controale specifice potrivit competenţei în scopul dispunerii măsurilor ce se impun pentru respectarea legislaţiei specifice.

Totodată, Reprezentanţii Direcţiilor Generale ale Poliţiilor locale ale sectoarelor 1-6 şi ai Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti au fost desemnaţi să identifice punctele vulnerabile, cu posibil risc la incendiu, aflate de pe raza administrativ-teritorială aflată în competenţă, respectiv: rezervoare supraterane/subterane ale staţiilor de alimentare cu combustibili/GPL, închise temporar sau dezafectate, inclusiv cele situate pe platforme industriale, unităţi de parcare şi întreţinere vehicule (autobaze) şi alte obiective similare.

O altă măsură adoptată desemnează Inspectoratul în Construcţii al Municipiului Bucureşti să verifice autorizaţiile de construire/avizele de amplasament emise de autorităţile publice locale din municipiul Bucureşti pentru instalaţii SKID GPL, inclusiv instalaţii de depozitare temporară a produselor (benzină, motorină, GPL) în cadrul staţiilor de carburanţi pe raza municipiului Bucureşti, cât şi Normativul de proiectare, execuţie şi exploatare a sistemelor de alimentare cu gaze petroliere lichefiate (GPL) pentru autovehicule.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici