Mazăre consideră că atât Ponta, cât şi Oprescu sunt variante bune pentru alegerile prezidenţiale

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, consideră că atât Victor Ponta, cât şi Sorin Oprescu sunt variante foarte bune pentru a candida la Preşedinţie din partea USD, urmând să fie ales cel mai bine poziţionat şi cel care îşi doreşte mai mult acest lucru.

186 afișări
Imaginea articolului Mazăre consideră că atât Ponta, cât şi Oprescu sunt variante bune pentru alegerile prezidenţiale

Radu Mazăre (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Întrebat, marţi, pe cine preferă la alegerile prezidenţiale dintre Victor Ponta şi Sorin Oprescu, Mazăre a răspuns: “Şi pe unul, şi pe altul. Sunt prieten şi cu unul, şi cu celălalt. Au caractere diferite, fiecare are calităţi altele decât le are celălalt. Sunt OK amândoi. Interesul este ca unul dintre ei să câştige Preşedinţia. Ăla care este cel mai bine poziţionat şi ăla care îşi doreşte mai mult aşa ceva. Ştiu că premierul îşi doreşte să rămână în continuare premier, el asta a şi spus public, inclusiv în discuţiile pe care le-am avut şi probabil este la vârsta la care simte că are mult mai multă energie de pus în aşa ceva. Funcţia de preşedinte necesită un cu totul alt comportament decât cea de prim-ministru, nu este executivă. Băsescu a dat-o spre executiv, dar preşedintele ar trebui să fie un om acolo care să ne liniştească pe toţi, să meargă lucrurile bine, aşa cum merg în Mamaia acum”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a menţionat că urmează să fie stabilit candidatul USD pe baza sondajelor, dar că atât Victor Ponta, cât şi Sorin Oprescu, sunt variante bune.

"O să vadă pe sondaje şi indiferent că este unul sau celălalt, ambele variante sunt foarte bune”, a spus Radu Mazăre, marţi, înainte de a intra în sediul Poliţiei.

Radu Mazăre a mers la IPJ Constanţa pentru că una dintre obligaţiile eliberării sub control judiciar este prezenţa săptămânală la Poliţie.

Liderul PSD, Victor Ponta, afirmă că din partea USD mai pot candida la alegerile prezidenţiale el sau Sorin Oprescu, deoarece Mugur Isărescu vrea un nou mandat la Banca Naţională, iar Călin Popescu Tăriceanu mai poate candida doar individual şi, eventual, să fie susţinut de PSD în turul al doilea.

El a precizat că motivul pentru care lista de nume avansată înaintea alegerilor europarlamentare ca posibili candidaţi la prezidenţiale a fost redusă substanţial este că Mugur Isărescu vrea un nou mandat de guvernator la BNR, iar imposibilitatea reconstituirii Uniunii Social-Liberale face ca nici Tăriceanu să nu mai poată fi susţinut de PSD încă din primul tur.

"A rămas Oprescu, dar nu ştiu dacă îşi doreşte să candideze, şi eu. Lista s-a cam redus", a spus Ponta la România TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici