Mazăre susţine, într-un "comunicat de presă din beci", că este nedrept ceea ce i se întâmplă

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre susţine, într-un "comunicat de presă din beci", că este nedrept ceea ce i se întâmplă, că, fiind arestat preventiv, nu se poate apăra juridic şi ca imagine şi că acesta nu este un mod corect de a face justiţie.

587 afișări
Imaginea articolului Mazăre susţine, într-un "comunicat de presă din beci", că este nedrept ceea ce i se întâmplă

Mazăre susţine, într-un "comunicat de presă din beci", că este nedrept ceea ce i se întâmplă (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"În ultimii zece ani, începând din 2005, «sistemul» m-a acuzat de câte-n lună şi-n stele. De fiecare dată însă am avut posibilitatea să vorbesc şi să mă apăr. LIBER. Cel mai bun exemplu este deja celebrul dosar al retrocedărilor, unde sunt acuzat şi judecat din 2008. Când expertiza încuviinţată şi realizată de instanţa de judecată (refuzată de DNA în timpul urmăririi penale) a demonstrat fără echivoc că nu am retrocedat domeniul public al statului, adică principala acuzaţie din dosar, s-a făcut linişte. Şi tot aşa!!”, a afirmat Radu Mazăre prin intermediul comunicatului de presă.

El a precizat că, deşi a demisionat din toate funcţiile deţinute şi nu mai poate fi suspicionat că influenţează pe cineva atunci când merge la instanţă pentru a se judeca eliberarea sa, se declanşează un linşaj mediatic.

"Acum însă stau la beci de opt săptămâni, am demisionat din partid şi din funcţia de primar şi am anunţat că nu mai vreau o viaţă politică sau publică. Nu mai pot fii suspicionat că aş putea influenţa pe cineva. Totuşi, constat că de fiecare dată când trebuie să merg în instanţă pentru a mi se judeca sau rejudeca eliberarea se declanşează «pe surse», în mod automat un linşaj mediatic. La aceste atacuri obscure, din nefericire pentru mine, nu mai pot reacţiona şi spune nimic pentru că sunt «ascuns»”, a mai transmis Radu Mazăre.

El a menţionat că acuzaţiile din ultimele zile potrivit cărora ar avea o casă în Franţa nu sunt adevărate.

"Spre exemplu, acum a apărut o nouă fumigenă: cică eu aş avea o casă în Franţa, la Nice. De fapt, am aflat din documentele citite de avocaţi la dosar că există o casă sau un apartament acolo achiziţionat cândva de o firmă a domnului Mihai Craiu, fost director la postul tv Antena1. Eu nu am fost niciodată la acel imobil, nu l-am văzut şi nu am ştiut vreodată de existenţa lui. Întrebaţi-l pe domnul Craiu a cui este casa, dacă se cunoaşte cu mine şi dacă eu am vreo legătură cu investiţia domniei sale. Şi acesta este doar un exemplu. Pentru aşa ceva DNA consideră că eu trebuie să stau închis la beci, nejudecat şi nevinovat, ca între timp ei să cerceteze o suspiciune fabuloasă din viaţa unor oameni pe care nici măcar nu-i cunosc”, a mai declarat fostul primar al Constanţei.

El consideră că este nedrept ceea ce i se întâmplă şi nu înţelege de ce trebuie să stea arestat preventiv fără a avea posibilitatea de a se apăra atât juridic, cât şi ca imagine.

"Consider că este nedrept ce mi se întâmplă şi pot să vă spun că aici, în arestul preventiv, sunt multi alţi oameni ca mine, care nu înţeleg de ce trebuie să stea la beciuri fără să se poată apăra juridic sau ca imagine. Nu cred că acesta este un mod corect de a se face justiţie, condamnat aprioric la televizor sau «pe surse» şi înfundat în arest preventiv prin decizii prelungite la infinit, ce induc în mod automat în opinia şi impresia generală o falsă şi certă vinovăţie a celui cercetat”, a mai transmis Radu Mazăre prin intermediul comunicatului de presă.

Radu Mazăre a fost arestat în 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. Ca urmare, în 6 aprilie el a fost suspendat din funcţie, prin ordin al prefectului, iar în 22 mai el şi-a dat demisia din funcţia de primar al Constanţei. De asemenea, el a renunţat la calitatea de membru al PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici