Meleşcanu: Băsescu are de o săptămână nota în legătură cu participarea în Ciad

Ministrul Apărării Teodor Meleşcanu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că preşedintele Traian Băsescu are de o săptămână nota elaborată de MAp şi MAE şi aprobată de premier în legătură cu participarea la misiunea din Ciad, iar subiectul a fost abordat în CSAT, dar nu a fost luată o decizie.

1 afișare
Imaginea articolului Meleşcanu: Băsescu are de o săptămână nota în legătură cu participarea în Ciad

Meleşcanu: Băsescu are de o săptămână nota în legătură cu participarea în Ciad

"Eu sunt uimit dacă este aşa cum a apărut pe surse", a spus Teodor Meleşcanu, întrebat în legătură cu informaţiile potrivit cărora surse oficiale susţin că Traian Băsescu "a fost surprins de abordarea complet neserioasă" a sa şi a lui Adrian Cioroianu, care ar fi angajat la finele anului trecut, în reuniuni externe, trimiterea de trupe în Ciad, fără a avea aprobarea CSAT.

Ministrul Meleşcanu a spus că preşedintele are de o săptămână o notă pe această temă elaborată de Ministerul Apărării şi de Ministerul de Externe şi a adăugat că în urmă cu trei săptămâni l-a informat pe preşedinte în legătură cu evoluţia din Ciad.

Meleşcanu a adăugat că subiectul a fost discutat la ultima şedinţă a CSAT. Întrebat dacă subiectul s-a aflat pe ordinea de zi, ministrul Apărării a răspuns: "A fost pus pe ordinea de zi, s-a discutat ultima oară, cred, în decembrie".

El a spus însă că nu a fost luată o decizie pe această temă şi că ceea ce a susţinut este că, pornind de la principiul solidarităţii, apartanenţa României la UE şi existenţa unei rezoluţii ONU pe această temă, România analizează posibilitatea trimiterii în zonă a unor forţe.

Meleşcanu a subliniat însă de mai multe ori că nu a menţionat niciodată că ar fi fost luată o decizie.

Preşedintele Traian Băsescu "a fost surprins de abordarea complet neserioasă" a miniştrilor Meleşcanu şi Cioroianu, care, la finele anului trecut, în reuniuni externe, au angajat trimiterea de trupe în Ciad fără a avea aprobarea CSAT, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici