Meleşcanu, după ce CCR a decis că alegerea sa la şefia Senatului a fost neconstituţională: Îmi asum în continuare prerogativele pe care le am - VIDEO

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis, miercuri, Teodor Meleşcanu a fost ales nelegal în funcţia de preşedinte al Senatului. Meleşcanu a declarat, miercuri, că îşi va asuma prerogativele pe care le are până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR, care admite că numirea sa în funcţia de preşedinte al Senatului a fost nelegală.

4841 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu, după ce CCR a decis că alegerea sa la şefia Senatului a fost neconstituţională: Îmi asum în continuare prerogativele pe care le am - VIDEO

„Îmi asum în continuare prerogativele pe care le am”

CCR a dezbătut, miercuri, sesizarea de neconstituţionalitate a parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR şi a unor senatori neafiliaţi privind alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

Judecătorii Curţii au amânat în mai multe rânduri această sesizare.

Sesizarea de neconstituţionalitate a Hotărârii Senatului nr.36 din 10 septembrie 2019 pentru alegerea preşedintelui Senatului a fost formulată de 33 de senatori, membrii ai grupului parlamentar al Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, ai grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal, ai Grupului parlamentar al Partidului Mişcarea Populară, ai grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, precum şi de senatori neafiliaţi.

Teodor Meleşcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, preşedinte al Senatului. Ca urmare a alegerii lui Teodor Meleşcanu la şefia Senatului, cu susţinerea PSD, fostul ministru de Externe a fost exclus din ALDE.

Meleşcanu anunţă că nu exclude varianta de a candida din nou pentru şefia Senatului

Teodor Meleşcanu a declarat, miercuri, că îşi va asuma prerogativele pe care le are până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR, care admite că numirea sa în funcţia de preşedinte al Senatului a fost nelegală. El a subliniat că nu exclude să candideze din nou pentru şefia Senatului.

„A fost admisă sesizarea. Având în vedere că este o premieră aşteptăm considerentele CCR pentru a proceda în consecinţă. (....) Până la publicarea in Monitorul Oficial, partea I, eu îmi asum în continuare prerogativele pe care le am. După publicare vom face tot ce este necesar pentru a găsi cea mai bună soluţie în acest caz”, a spus Teodor Meleşcanu, în cadrul unei conferinţe de presă, la Senat.

Întrebat dacă ia în calcul să candideze din nou pentru şefia Senatului, Meleşcanu a afirmat că vor exista consultări şi că toate variantele sunt posibile.

„Vom vedea după ce se publică în Monitorul Oficial. O să avem consultări, vedem. Toate posibilităţile sunt deschise”, a subliniat Meleşcanu.

PSD va propune un candidat pentru şefia Senatului, după consultările din partid

PSD va face o propunere de candidat pentru şefia Senatului, după consultările din forurile de conducere ale partidului, având în vedere că CCR a decis, miercuri, că numirea lui Teodor Meleşcanu în fruntea forului legislativ nu a fost legală.

"PSD a luat act de decizia de astăzi a Curţii Constituţionale a României privitoare la procedura de numire a senatorului Teodor Meleşcanu în funcţia de Preşedinte al Senatului României. PSD va veni cu o propunere pentru funcţia de Preşedinte al Senatului după consultarea în forurile de conducere ale partidului", potrivit mesajului transmis de PSD pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici