Meleşcanu, după şedinţa CSAT, despre participarea în Ciad: Rămâne cum am vorbit

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, după şedinţa CSAT, întrebat dacă s-a discutat despre participarea României la misiunea din Ciad, că "rămâne cum am vorbit".

1 afișare
Imaginea articolului Meleşcanu, după şedinţa CSAT, despre participarea în Ciad: Rămâne cum am vorbit

Meleşcanu, după şedinţa CSAT, despre participarea în Ciad: Rămâne cum am vorbit

Şedinţa CSAT a durat aproximativ trei ore.

La ieşire, Meleşcanu a declarat că în şedinţa CSAT s-a discutat despre summitul NATO, iar "pregătirile merg bine".

Întrebat dacă în şedinţa CSAT s-a discutat despre participarea României la misiunea din Ciad, Meleşcanu a răspuns: "Rămâne cum am vorbit".

Preşedintele Comitetului Militar al Uniunii Europene, generalul Henri Bentegeat, a declarat, vineri, că a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, înaintea şedinţei CSAT, şeful statului transmiţându-i că România nu a decis dacă trimite forţe militare în Ciad.

Întrebat dacă a fost informat despre intenţia României de a trimite trupe militare în Ciad, Bentegeat a afirmat că preşedintele Băsescu i-a transmis că România nu a luat încă o decizie în acest sens, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării fiind singurul cadru care poate hotărî trimiterea de trupe în fara ţării.

Preşedintele Comitetului Militar al Uniunii Europene s-a întâlnit cu şeful statului înaintea şedinţei CSAT.

Henri Bentegeat a precizat că misiunea UE în Ciad este în primul rând umanitară, având ca scop protejarea lagărelor de refugiaţi, în condiţiile în care, doar în estul Ciadului sunt 400.000 de refugiaţi. El a menţionat că durata acestei misiuni este limitată la un an, urmând să fie înlocuită de o misiune a ONU.

El a adăugat că misiunea UE a primit acceptul şi din partea Consiliului de Securitate al ONU, având, de asemenea, întregul suport al Statelor Unite ale Americii. Bentegeat a ţinut să mai precizeze că, deşi condiţiile legate de climă şi de logistică sunt destul de dificile pentru misiunea din Ciad, nu există ameninţări directe la adresa forţelor militare europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici