Meleşcanu: Nu am fost angajat al serviicilor de securitate sau informator

Candidatul la şefia SIE, senatorul Teodor Meleşcanu, a declarat, marţi, la audierea sa de către comisiile parlamentare de apărare şi pentru controlul SIE, că nu a fost angajat al serviciilor de securitate sau informator şi nu a făcut parte din nicio structură de informaţii.

278 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu: Nu am fost angajat al serviicilor de securitate sau informator

Meleşcanu: Nu am fost angajat al serviicilor de securitate sau informator (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Meleşcanu a precizat că îndeplineşte condiţiile constituţionale şi legale pentru a ocupa funcţia de director SIE, el arătând că nu a făcut parte niciodată din structurile represive ale statului totalitar, nu a fost angajat al serviciilor de securitate sau informator, nu a făcut parte din structurile de informaţii ale statului român sau din alte servicii secrete de informaţii.

El a spus că deţine certificat ORNISS pentru acces la informaţii clasificate şi nu a fost condamnat pentru infracţiuni prevăzute de Codul Penal care l-ar face incompatibil cu funcţia de director al SIE.

Meleşcanu a precizat şi că, din punct de vedere al experienţei politice şi al experienţei în materie de securitate internaţională, întruneşte condiţiile necesare pentru a se achita în cele mai bune condiţii de responsabilitatea de şef al SIE.

Teodor Meleşcanu, propus pentru funcţia de director SIE, este audiat de Comisiile de apărare ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, împreună cu Comisia parlamentară specială de supraveghere a activităţii SIE. Audierea se desfăşoară în lipsa majorităţii membrilor fiecărei comisii în parte, din cauza absenţei parlamentarilor opoziţiei, urmând a se finaliza cu încheierea unui proces verbal ce va fi trimis plenului. La ora 13.00 urmează să aibă loc şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru numirea directorului SIE.

Preşedintele Traian Băsescu l-a propus pe senatorul Teodor Meleşcanu pentru funcţia de director al SIE.

"În temeiul art. 65, lit. h) din Constituţia României, preşedintele Traian Băsescu a propus Parlamentului numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor Viorel Meleşcanu", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Senatorul Teodor Meleşcanu a anunţat luni că a acceptat propunerea preşedintelui Traian Băsescu de numire la şefia SIE şi a precizat că s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici