Meleşcanu: Stănişoară a dat răspunsuri nesatisfăcătoare; Stănişoară: Meleşcanu nu m-a întrebat nimic

Senatorul PNL Teodor Meleşcanu, preşedinte al Comisiei de apărare şi fost ministru al Apărării, s-a plâns, miercuri, că succesorul său Mihai Stănişoară (PDL) a oferit răspunsuri generale, care nu au convins, însă ministrul a negat, precizând că Meleşcanu nu l-a întrebat nimic.

16 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu: Stănişoară a dat răspunsuri nesatisfăcătoare; Stănişoară: Meleşcanu nu m-a întrebat nimic

Meleşcanu: Stănişoară a dat răspunsuri nesatisfăcătoare; Stănişoară: Meleşcanu nu m-a întrebat nimic

"Partea proastă este că în continuare n-am primit răspunsuri la o serie de întrebări. Au fost foarte multe întrebări, răspunsurile au fost de ordin general. Din păcate, pe mine nu m-au convins", a spus Meleşcanu.

El a precizat că una dintre aceste întrebări al căror răspuns nu l-a convins e legat de afacerea Ciorogârla şi de locul unde se află armele.

"La afacerea de spionaj, între ghilimele, a lui Floricel, nu am reuşit nici până acuma să înţelegem dacă dânsul a avut acces la informaţii clasificate şi cât de secrete", a adăugat Meleşcanu.

Ministrul Stănişoară a precizat însă că a răspuns la toate întrebările.

"Eu nu l-am auzit pe domnul preşedinte al Comisiei de la Senat, dar ceea ce pot să vă spun este că dânsul n-a pus nicio întrebare. Eu am considerat că a fost mulţumit", a răspuns ministrul.

Temele principale ale acestor audieri sunt legate de incidentul de la Ciorogârla şi de "cazul Floricel", adică scurgerile de informaţii de la Ministerul Apărării.

Unsprezece militari au fost trimişi în judecată, în 2 martie, în cazul furtului de arme de la unitatea militară din Ciorogârla, pentru furt calificat, călcare de consemn şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În ceea ce priveşte scurgerile de informaţii din Ministerul Apărării, recent, Floricel Achim, subofiţer la Divizia I Infanterie, şi cetăţeanul bulgar Marinov Zikolov au fost arestaţi preventiv pentru trădare prin transmitere de secrete şi spionaj, fiind acuzaţi că au manipulat informaţii de natură să pună în pericol securitatea naţională. Informaţiile ajungeau la un angajat al ambasadei Ucrainei la Bucureşti.

Citeşte şi:

MApN, parte civilă în dosarul privind furtul armelor de la Ciorogârla

Şapte din cei 11 militari anchetaţi în cazul de la Ciorogârla, rămân în arest

Subofiţerul acuzat de trădare a recunoscut acuzaţiile

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici