MESAJELE politicienilor de 8 MARTIE | Dragnea: Sunteţi pentru noi exemplu şi sprijin/ Dăncilă: Sărbătorim femeia ca simbol al tenacităţii

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia zilei de 8 martie, în care arată că ”sărbătorim mama, soţia, iubita, fiica, sora, colega, prietena, femeia ca simbol al tenacităţii dovedite de-a lungul vremii, în strădania de a-şi câştiga drepturile”.

298 afișări
Imaginea articolului MESAJELE politicienilor de 8 MARTIE | Dragnea: Sunteţi pentru noi exemplu şi sprijin/ Dăncilă: Sărbătorim femeia ca simbol al tenacităţii

MESAJELE politicienilor de 8 MARTIE: Premierul Dăncilă: Sărbătorim femeia ca simbol al tenacităţii dovedite de-a lungul vremii

”Sărbătorim astăzi mama, soţia, iubita, fiica, sora, colega, prietena, femeia ca simbol al tenacităţii dovedite de-a lungul vremii, în strădania de a-şi câştiga drepturile sociale, politice, economice şi culturale. Activismul şi puterea lor de a transforma ziua de mâine într-una mai bună au inspirat generaţii şi au influenţat progrese majore în societate. Multe dintre acţiunile în care m-am implicat şi pe care le voi urmări îndeaproape sunt dedicate asigurării de şanse egale pentru toţi cetăţenii şi combaterea discriminării de orice fel. Egalitatea de gen este unul dintre stâlpii societăţii democratice, parte integrantă a coeziunii sociale şi un principiu fundamental aflat la temelia UE şi a culturii europene”, arată Viorica Dăncilă într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Ea susţine că, în calitate de primă femeie prim-ministru al României, înţelege imensa responsabilitate pe care o are faţă de cetăţeni, mai ales în ceea ce priveşte promovarea drepturilor femeilor în toate domeniile vieţii sociale, fie că este vorba de educaţie, antreprenoriat sau de piaţa muncii.

”Ne-am concentrat asupra creşterii independenţei economice a femeilor, obiectiv major al mandatului nostru de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, pe promovarea femeilor în toate domeniile vieţii sociale, inclusiv în funcţii politice la cel mai înalt nivel. Suntem prima echipă guvernamentală din ultimii 30 de ani care a promovat un capitol distinct în programul de guvernare cu măsuri clare, specifice şi cuantificabile menite să genereze o schimbare de gândire şi acţiune, privind condiţia tuturor femeilor din România. De asemenea, ne-am asumat un program naţional pentru combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice. Una dintre priorităţile guvernului nostru este armonizarea legislaţiei interne cu prevederile Convenţiei de la Istanbul. Totodată, am promovat împreună cu Parlamentul reglementări importante pentru prevenirea şi combaterea abuzurilor şi a relelor tratamente, iar la nivelul Guvernului, o serie de proiecte pentru protejarea victimelor violenţei domestice”, se mai menţionează în comunicatul transmis de premierul Viorica Dăncilă.

Ea mai afirmă că trebuie ca egalitatea de gen să devină o realitate.

”Sunt proiecte şi măsuri pe care le vom dezvolta, însă, în egală măsură vom pune accent asupra educaţiei, informării şi îndrumării, promovării exemplelor de conduită firească, pentru ca egalitatea de gen să fie o realitate a vieţii noastre. Doresc tuturor femeilor să fie sănătoase, să aibă în continuare puterea să schimbe lumea şi să se bucure de realizări! Doamnelor şi domnişoarelor, la mulţi ani”, conchide premierul.

Dragnea, mesaj de 8 martie: Sunteţi pentru noi exemplu şi sprijin

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis, vineri, un mesaj de 8 martie, înm care afirmă că femeile sunt pentru bărbaţi ”exemplu şi sprijin, dar mai presus de toate, ne sunteţi întotdeauna alături”.

”Sunteţi pentru noi exemplu şi sprijin, dar mai presus de toate, ne sunteţi întotdeauna alături. Vă mulţumim pentru fiecare zi, ne pare rău pentru fiecare supărare, iar astăzi vă spunem, cu drag: La Mulţi Ani, dragi femei”, a sscris pe Facebook Liviu Dragnea.

Ziua Internaţională a Femeii, marcată pe 8 martie, a fost la începuturi o expresie a dorinţei femeilor muncitoare de dobândire a unor drepturi, însă, de-a lungul timpului, s-a transformat într-un prilej de sărbătorire a reprezentantelor sexului frumos, indiferent de religie şi rasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici