Mesajul lui Iohannis pentru militarii aflaţi în misiuni: Sunteţi ambasadori ai României, naţiunea este mândră de voi

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, marţi, de Ziua Naţională, o videoconferinţă cu militarii români aflaţi în teatrele de operaţii, transmiţându-le acestora că sunt "ambasadori ai spiritului românesc", iar România este mândră de ei, pentru profesionalismul şi dedicaţia lor.

261 afișări
Imaginea articolului Mesajul lui Iohannis pentru militarii aflaţi în misiuni: Sunteţi ambasadori ai României, naţiunea este mândră de voi

Mesajul lui Iohannis pentru militarii aflaţi în misiuni: Sunteţi ambasadori ai României, naţiunea este mândră de voi (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Îmi face o deosebită plăcere să mă adresez astăzi, cu ocazia Zilei Naţionale a României, dumneavoastră, militarilor aflaţi în teatrele de operaţii din Afganistan şi Balcanii de Vest. Dumneavoastră promovaţi cu onoare imaginea Armatei României, profesioniste, capabile să-şi asume misiunile care îi revin atât în interiorul graniţelor naţionale, cât şi în afara lor. (...) Ştiu că vă faceţi datoria faţă de ţară departe de familii şi de cei dragi, în condiţii dificile. Din acest motiv, profesionalismul şi seriozitatea cu care reprezentaţi statul român în teatrele de operaţii merită toată aprecierea noastră", le-a spus Iohannis militarilor români din teatrele de operaţii.

El a afirmat că militarii români dovedesc "curaj şi patriotism" în misiunile dificile pe care le îndeplinesc, iar naţiunea română "este mândră că are astfel de militari, responsabili şi dedicaţi". "Încrederea de care se bucură Armata României în rândul populaţiei se datorează în bună măsură şi dumneavoastră", le-a mai spus Iohannis militarilor.

Preşedintele le-a mai transmis acestora că armata este "un veritabil ambasador al României", prin acţiunile în plan internaţional şi, în special, în cadrul structurilor NATO.

"Vă cer să vă îndepliniţi şi în continuare obligaţiile cu cinste şi demnitate, pentru a arăta lumii că sunteţi nu numai apărători în uniformă ai intereselor naţionale, dar şi ambasadori ai spiritului românesc şi ai respectului pentru valori. Pentru eforturile depuse, doresc să vă mulţumesc dumneavoastră, militarilor care vă aflaţi sub drapel, în afara ţării, în Afganistan şi Balcani. Vă felicit cu prilejul aniversării Zilei Naţionale şi vă doresc ca bunul Dumnezeu să vă ocrotească şi să aveţi parte numai de împliniri şi bucurii! Vă aştept pe toţi sănătoşi în ţară!", le-a mai spus preşedintele.

Klaus Iohannis va înainta în grad, la ora 15.00, mai mulţi ofiţeri români, în cadrul unei ceremonii organizate tot cu prilejul Zilei Naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici