Mihai Chirica: Domnul Dragnea trebuie luat ca un exemplu/ Epurarea politică trebuie să meargă până la capăt

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, spune că Liviu Dragnea ”trebuie luat ca un exemplu”: ”dacă nu eşti în stare să slujeşti interesele publice fără niciun fel de apucături, nu ai ce căuta acolo”. În opinia lui Chirica, ”epurarea politică trebuie să meargă până la capăt".

1902 afișări
Imaginea articolului Mihai Chirica: Domnul Dragnea trebuie luat ca un exemplu/ Epurarea politică trebuie să meargă până la capăt

Mihai Chirica: Domnul Dragnea trebuie luat ca un exemplu/ Epurarea politică trebuie să meargă până la capăt

Mihai Chirica a declarat joi seară, corespondentului MEDIAFAX, că nu îşi doreşte să fie în pielea lui Liviu Dragnea "nici când îi este bine, dar cu atât mai mult când îi este rău".

"Codurile penale sunt adaptate în acest moment pentru a răspunde provocării instanţei legate de dosarele dumnealui (Liviu Dragnea - n.r.). Dacă, de exemplu, din scenariile făcute de cei care îl consiliază ar fi reieşit că domnul Dragnea nu poate fi condamnat niciodată, probabil Codurile rămâneau nemodificate, ca să nu se pună în pericol. Nu comentez pe marginea sentinţei şi conţinutul ei, pentru că e o hotărâre a judecătorilor. Era o decizie previzibilă într-un context destul de tulbure în care se mişcă România. Nu cred că Justiţia putea fi pusă la punct într-o manieră atât de radicală. De data aceasta, domnul Dragnea trebuie luat ca un exemplu, iar oamenii politici trebuie să privească pe cât posibil de clar: dacă nu eşti în stare să slujeşti interesele publice fără niciun fel de apucături, nu ai ce căuta acolo!", a spus Chirica, fost membru al PSD.

Acesta a adăugat că mai mulţi politicieni din România ar trebui să plece în acest moment din funcţii, dacă nu vor să ajungă în situaţia liderului PSD.

"Din păcate, domnul Dragnea este doar o picătură într-o mare destul de adâncă de oameni politici care nu au ce căuta în viaţa publică, pentru că nu domnul Dragnea şi-a votat aceste modificări de Coduri penale, ci cei care slujesc interesele dumnealui. Nu doar el a luat decizii în birourile permanente ale PSD, ci şi cei din jurul său. Nu doar domnul Dragnea a făcut ilegalităţi legate probabil şi de alte dosare, ci şi mulţi alţii din jurul dumnealui. Epurarea politică trebuie să meargă până la capăt", a adăugat edilul-şef al Iaşului.

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, joi, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Decizia nu este definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au anulat pedepasa cu suspendare, de doi ani de închisoare, primită de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului. Liviu Dragnea a fost achitat pentru fals intelectual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici