Mihai Chirica, după ce instanţa a revocat măsura controlului judiciar: Am primit o gură de oxigen

„Am primit o gură de oxigen care confirmă faptul că statul de drept în România trebuie respectat”, susţine Mihai Chirica după ce instanţa a decis vineri revocarea măsurii controlului judiciar luată în cadrul dosarului de fals intelectual.

306 afișări
Imaginea articolului Mihai Chirica, după ce instanţa a revocat măsura controlului judiciar: Am primit o gură de oxigen

Mihai Chirica, după ce instanţa a revocat măsura controlului judiciar: Am primit o gură de oxigen

„S-a hotărât ridicarea în totalitate a condiţiilor cerute de procuror, respectiv în acest moment nu mai există nicio interdicţie în ceea ce priveşte controlul judiciar. Practic am intrat în deplinătatea tuturor atribuţiilor pe care le am în calitate de primar al municipiului Iaşi”, susţine Mihai Chirica.

Acesta spune că a primit o „gură de oxigen care confirmă faptul că statul de drept în România trebuie respectat”.

„Important este că astăzi am primit o gură de oxigen care confirmă faptul că statul de drept în România trebuie respectat, iar cei care nu-l respectă pot îndrăzni să creadă că există instanţe de judecată ale statului care îţi pot oferi dreptatea. De asemenea, tot astăzi am înţeles faptul că au fost mulţi oameni care au suferit şi suferă din cauza aplicării injuste a unor prevederi legale, cu voie sau fără de voie, din erori judiciare sau voie, dar că de fiecare dată mai există o şansă pe care trebuie să o înţelegi şi care este aplicabilă în conformitate cu statul de drept. (...) Prin urmare va fi o modalitate de reaşezare, de repunere a conduitei mele în toate disputele politice pe un făgaş mult mai echilibrat, mult mai apropiat de înţelepciune, care să reconfirme faptul că putem, împreună, toate forţele politice, toţi oamenii care gândesc binele acestei naţiuni, că putem să facem din România un stat respectat în toată forma sa: şi cea a justiţiei, şi cea administrativă şi toate celelalte componente ale statului”, mai spune Mihai Chirica.

Instanţa a admis vineri plângerea formulată de petentul-inculpat Chirica Mihai, împotriva ordonanţei procurorului de luare a măsurii preventive a controlului judiciar din 04.02.2022 dată în dosarul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Primarul oraşului Iaşi este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de „fals intelectual” în formă continuată. Decizia de vineri nu poate fi atacată.

Primarul Mihai Chirica a anunţat pe 4 februarie că nu îşi va exercita atribuţiile pentru o perioadă de 60 de zile ca urmare a unei măsuri de control judiciar decise de procurorii DNA într-o speţă care priveşte eliberarea unor documente semnate de mai mulţi angajaţi ai Primăriei şi al căror conţinut se presupune că ar fi fals.

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost pus sub control judiciar pentru fapte de corupţie în ceea ce priveşte extinderea unui imobil din Iaşi. Potrivit procurorilor DNA, blocul ar fi fost construit şi întabulat ilegal, cu mai multe niveluri faţă de cele prevăzute în autorizaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici