Mihai Fifor: Am semnat pactul pentru bunăstarea românilor. Opoziţia revine cu politici de austeritate

Ministrul Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a declarat, sâmbătă, că a semnat pactul iniţiat de Viorica Dăncilă pentru bunăstarea românilor. El a adăugat că, prin refuzul de a semna pactul propus de premier, partidele de opoziţie arată intenţia de a reveni cu politici de austeritate.

724 afișări
Imaginea articolului Mihai Fifor: Am semnat pactul pentru bunăstarea românilor. Opoziţia revine cu politici de austeritate

Mihai Fifor: Am semnat pactul pentru bunăstarea românilor. Opoziţia revine cu politici de austeritate

„Aseară am semnat -Pactul pentru bunăstarea românilor- care prevede continuarea creşterilor de pensii şi salarii prevăzute în lege şi menţinerea taxelor scăzute pentru tinerii antreprenori şi pentru cei cu activităţi independente. Am făcut-o în calitate de simplu cetăţean, aşa cum vă invit să o faceţi şi voi. Premierul a propus acest Pact tuturor partidelor parlamentare, astfel încât acestea să le garanteze românilor că nu le vor anula beneficiile câştigate în această guvernare. Partidele din opoziţie au refuzat să îl semneze, dezvăluindu-şi astfel intenţia de a reveni cu politici de austeritate.Putem însă să îi oprim! Noi, cetăţenii! Putem să le arătăm că voinţa noastră este mai puternică!”, a scris Fifor, pe Facebook.

El invită pensionarii, salariaţii şi tinerii să semneze pactul.

„Dacă eşti pensionar şi nu vrei să te mai temi că îţi vor îngheţa pensia, dacă eşti salariat şi nu vrei să te mai temi că îţi vor opri creşterile la salariu sau că nu ţi-l vor tăia din nou, dacă ai o mică afacere şi nu vrei să îţi crească taxele, dacă ai un PFA, eşti artist, avocat, jurnalist, consultant sau desfăşori o altă activitate independentă şi nu vrei să îşi crească impozitele, dacă eşti un tânăr care vrea să înceapă o afacere şi mizezi pe sprijinul din Programul Start-Up Nation, atunci apără-ţi drepturile şi beneficiile!”, a adăugat Fifor.

Viorica Dăncilă a făcut, vineri, apel către cetăţenii români, să semneze pactul pentru bunăstarea ţării, astfel încât, indiferent de guvernare, pensiile şi salariile să nu mai fie tăiate. Liderul PSD a afirmat că a văzut din partea partidelor de opoziţie doar vorbe şi dezinteres.

Premierul a propus un pact între partidele politice din România, în care acestea îşi iau angajamentul că vor lupta pentru bunăstarea cetăţenilor şi că nu vor tăia pensiile şi salariile.

Grupul minorităţilor naţionale e singurul care a semnat acest pact până în prezent, în afară de Viorica Dăncilă şi Mihai Fifor, secretar general al PSD.

Taguri:
fifor,
pact,
dăncilă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici