Mihai Goţiu: Nu am ştiut de propunerile lui Dan Barna. A refuzat să discutăm înaintea şedinţei cu PLUS

Senatorul Mihai Goţiu, membru al Biroului Naţional al USR, a declarat, miercuri, că nu a ştiut propunerile lui Dan Barna pentru Comitetului executiv al USR-PLUS, precizând că acesta a refuzat să discute înaintea şedinţei cu liderii formaţiunii condusă de Dacian Cioloş.

590 afișări
Imaginea articolului Mihai Goţiu: Nu am ştiut de propunerile lui Dan Barna. A refuzat să discutăm înaintea şedinţei cu PLUS

Goţiu: Nu am ştiut de propunerile lui Barna. A refuzat să discutăm înaintea şedinţei cu PLUS

”La şedinţa din 11 decembrie, Dan l-a propus doar pe Ionuţ Moşteanu pentru funcţia de purtător de cuvânt. Am ridicat obiecţii încă de atunci, legat de lipsa lui de experienţă în domeniul comunicării. Înţeleg că sâmbătă seara ar fi convocat o şedinţă de Birou Naţional pentru duminică dimineaţa, la ora 12.00. Eu nu am fost convocat sau informat despre şedinţa asta, iar Dan Barna ştie că nu sunt pe grupul lor de discuţii de pe Biroul Naţional, de unde am ieşit după ce le-am reproşat că l-au folosit pentru a lua decizii abuzive. I-am rugat (ceea ce s-a întâmplat până acum) să mă anunţe de şedinţe intempestive direct (telefonic, pe mail, sms etc.). De data asta nu s-a întâmplat. Am aflat despre faptul că ar fi avut loc o şedinţă şi despre propunerile lui duminică seara, după mai multe evenimente USR din judeţul Cluj, când eram pe drumul de la Cluj la Bucureşti. Luni dimineaţa, înainte de şedinţa comună cu PLUS, unde am ajuns direct de pe drum, i-am spus lui Dan că nu e în regulă ce s-a întâmplat şi i-am propus să avem o discuţie înainte de a începe şedinţa comună. Dan a refuzat”, a declarat Mihai Goţiu.

El a mai spus că a deschis discuţia în şedinţa comună, moment în care a intervenit pauza.

”Pe grupurile interne ale USR am fost acuzat de <trădare> ori <sabotare> a intereselor USR. Le-am spus şi lor că s-a ajuns în situaţia asta pentru că Dan a refuzat să discutăm înaintea şedinţei cu PLUS. Mai mult, în cazul în care ar fi fost ales Liviu Iolu ca purtător de cuvânt al Alianţei, un fost jurnalist foarte apreciat, şi cu experienţă ca purtător de cuvânt al Guvernului Cioloş, ar fi avut mai mult de câştigat şi Alianţa şi, implicit, USR”, a adăugat Goţiu.

El a apreciat că aşa cum susţin că Nicuşor Dan ar fi un candidat mai bun al Alianţei pentru Bucureşti, Liviu Iolu ar fi fost mult mai potrivit ca purtător de cuvânt al Alianţei.

”Mai mult, dacă PLUS ar fi preluat funcţia de purtător de cuvânt al Alianţei, cea de coordonator executiv ar fi revenit USR, colegului nostru Vlad Botoş, care a demonstrat că a organizat foarte bine Filiala Arad, înainte de a fi ales europarlamentar. Aşadar, nu înţeleg care e <sabotajul> la adresa USR de care sunt acuzat, intern, de susţinătorii lui Dan Barna. Faptul că USR ar fi deţinut funcţia de coordonator executiv al Alianţei, iar Alianţa ar fi avut un purtător de cuvânt cu o experienţă deosebită în domeniu?”, a conchis Mihai Goţiu.

Reacţia senatorului USR, făcută la solicitarea MEDIAFAX, vine în contextul în care liderul formaţiunii, Dan Barna, a negat informaţia potrivit căreia nu i-ar fi informat pe ceilalţi lideri ai formaţiunii de lista cu persoanele pe care le-a propus pentriu a face parte din conducerea alianţei cu partidul condus de Dacian Cioloş, susţinând că acest lucru s-a întâmplat de trei ori.

Printre cei propuşi de Dan Barna din partea USR în comisia comună a alianţei USR-PLUS se numără Cristian Ghinea, Vlad Botoş, Silviu Dehelean, Ionuţ Moşteanu şi George Marussi.

Comitetul executiv USR-PLUS se va ocupa de campaniile pentru alegerile locale şi parlamentare şi va fi coordonat de europarlamentarul PLUS Dragoş Tudorache.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
usr,
barna,
goţiu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici