Mihai Răzvan Ugureanu nu a putut fi audiat la Comisia SIE din lipsă de cvorum. Calimente: Căprar şi Weber de la PSD au boicotat şedinţa

Senatorul PNL Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe nu a putut fi audiat marţi la Comisia parlamentară pentru controlul SIE din cauza lipsei cvorumului de şedinţă.

2460 afișări
Imaginea articolului Mihai Răzvan Ugureanu nu a putut fi audiat la Comisia SIE din lipsă de cvorum. Calimente: Căprar şi Weber de la PSD au boicotat şedinţa

Mihai Răzvan Ugureanu nu a putut fi audiat la Comisia SIE din lipsă de cvorum (Imagine: Ral Stef/Mediafax Foto)

 

Senatorul PNL Mihăiţă Calimente, preşedintele Comisiei de control SIE a declarat marţi că Mihai Răzvan Ungureanu nu a putut fi audiat pentru funcţia de director al Serviciului, pentru că şedinţa comisiei a fost boicotată de doi membri aparţinând PSD, Dorel Căprar şi Mihai Weber.

"N-a fost audiat, pentru că colegii noştri au refuat să-şi îndeplinească calitatea de parlamentari şi să se prezinte la comisie. Cu unul dintre ei am vorbit eu înainte de şedinţă, mi-a promis că vine. Un altul a fost sunat la telefon şi a spus că nu poate să vină. Amândoi sunt în clădire", a declarat Calimente după şedinţa comisiei, precizând că este vorba de Dorel Căprar şi Mihai Weber ,de la PSD.

”Eu bănuiam că nu vin colegii noştri. N-au avun nici măcar tăria de caracter să ne spună în faţă că nu vin”, a mai spus Calimente.

Cei doi membri care au lipsit au fost sunaţi şi după începerea şedinţei, dar Weber nu a mai răspuns la telefon, iar Căprar a spus că este indisponibil, a explicat Calimente.

Preşedintele Comisiei SIE a anunţat că nu s-a întrunit cvorumul şi s-a formulat câte o adresă către Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, iar la ora 17.00, în plen, se va hotărî dacă Mihai Răzvan Ungureanu va conduce sau nu Serviciul de Informaţii Externe.

Mihăiţă Calimente a subliniat că avizul comisiei este doar consultativ, decizia aparţinând plenului reunit. „Eu cred că la plen lucrurile vor evolua în mod normal şi astăzi domnul Mihai Răzvan Ungureanu va primi votul de care are nevoie ca să fie numit director la SIE”, a mai spus Calimente.

Preşedintele comisiei s-a declarat încrezător în "abilitatea" liberalilor de a asigura cvorumul la plenul reunit. 

 

"De data asta, Comisia de apărare nu a fost convocată de Biroul Permanent, eu nu pot să convoc Comisia de apărare, nu am această calitate, deci rămânem numai la nivelul Comisiei SIE. Procedural corect, este Comisia SIE să-şi dea avizul", spunea preşedintele Comisiei SIE.

Plenul reunit al Parlamentului, pentru numirea lui Ungureanu la conducerea SIE este convocat pentru ora 17.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici