Mihai Răzvan Ungureanu: Noua putere a apărut pe hoţie, nu a furat scaune în Parlament, au fost cumpărate conştiinţe

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat, duminică, la Arad, că noua putere din România "a apărut pe hoţie", dar nu pentru că a furat scaune în Parlament, ci pentru că "au fost cumpărare conştiinţe".

273 afișări
Imaginea articolului Mihai Răzvan Ungureanu: Noua putere a apărut pe hoţie, nu a furat scaune în Parlament, au fost cumpărate conştiinţe

MRU: Noua putere a apărut pe hoţie, nu a furat scaune în Parlament, au fost cumpărate conştiinţe (Imagine: Catalin Abagiu / MediafaxFoto)

Ungureanu a ţinut, duminică seară, în incinta Palatului Culturii din Arad, un discurs în faţa a aproximativ cinci sute de simpatizanţi ai Iniţiativei Civice de Centru Dreapta, în marea lor majoritate membri PDL.

Ungureanu şi-a început discursul mulţumindu-i primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă (PDL), pentru organizarea evenimentului.

"Este una dintre cele mai calde primiri de care m-am bucurat vreodată", a spus Ungureanu.

În discursul său, Ungureanu a criticat intens noua putere şi demersurile de suspendare a "preşedintelui legitim".

"În fruntea ţării este un prim-ministru care a plagiat, adică a furat, a furat o carte. Un prim-ministru care a minţit. La Cotroceni, ca interimar, se află un preşedinte care a venit la muncă în Parlament unu la sută, un procent din timpul de lucru, adica cinci minute din serviciul dumneavostră într-o zi", le-a spus fostul premier celor prezenţi.

Ungureanu a reproşat actualei puteri că a făcut promisiuni, precum mărirea salariilor şi a pensiilor, "iar astăzi o pâine costă mai mult decât acum trei luni, un litru de benzină costă mai mult decât acum trei luni".

"Noua putere a apărut pe hoţie. Nu a furat un scaun din Parlament, au fost cumpărare conştiinţe. În cazul în care cumperi parlamentari, promiţând marea cu sarea, îi faci să voteze inclusiv împotriva preşedintelui legitim al acestei ţări. Puteţi să aveţi încredere în asemenea oameni?", s-a adresat Ungureanu celor prezenţi, care au strigat "Nuuuuu!".

El le-a cerut celor de faţă să meargă acasă şi să-şi îndemne familiile să se ducă la referendum şi să voteze împotriva demiterii lui Traian Băsescu.

Majoritatea participanţilor la întâlnirea cu Mihai Răzvan Ungureanu erau îmbrăcaţi în alb, iar la plecare, după o oră, a fost aplaudat intens în stradă, de grupuri de susţinători.

Înainte de întâlnirea cu simpatizanţii Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta, Mihai Răzvan Ungureanu a fost huiduit, de un grup format din aproximativ 15 persoane, aceleaşi care au participat şi la protestele anti-Băsescu din ultimele zile. Manifestanţii aveau pancarte cu mesaje precum: "MeReU trădător", "Vrem schimbare", "Jos Băsescu" sau "MRU, nu te vrem!" şi îl huiduiau pe fostul premier, strigând "Jos mafia", "Jos Băsescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici