Mihai Voicu a demisionat de la şefia Comisiei de Cod electoral. Comisia şi-a suspendat şedinţa

Liberalul Mihai Voicu a demisionat din funcţia de preşedinte al Comisiei de Cod electoral, în condiţiile în care membrii comisiei nu au ajuns la un acord privind legea votului prin corespondenţă, liberalii acuzând PSD de tergiversarea adoptării proiectului. În urma demisiei, Comisia de cod electoral şi-a suspendat şedinţa.

192 afișări
Imaginea articolului Mihai Voicu a demisionat de la şefia Comisiei de Cod electoral. Comisia şi-a suspendat şedinţa

Mihai Voicu (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

UPDATE 17:18 - Comisia de cod electoral şi-a suspendat şedinţa

Comisia de cod electoral şi-a suspendat, marţi, şedinţa, după ce liberalul Mihai Voicu şi-a anunţat, la o conferinţă de presă, demisia din funcţia de preşedinte al comisiei, deputatul PSD Gabriela Podașcă precizând că liderii grupurilor parlamentare se vor întâlni pentru a lua o decizie.

"Nu avem şedinţă, având în vedere situaţia creată de demisia preşedintelui Mihai Voicu. Propun suspendarea şedinţei până când liderii grupurilor parlamenare se vor întâlni şi vor decide în privinţa conducerii acestei comisii", a spus Podaşcă, vicepreşedintele comisiei.

La comisie au fost prezenţi şi reprezentanţii PNL, printre care şi Mihai Voicu. Acesta nu a făcut niciun anunţ la microfon privind demisia sa.

Anunţul demisiei a fost făcut marţi, într-o conferinţă de presă, de copreşedintele PNL Alina Gorghiu, care a spus că trebuie să se pună punct "acestei şarade de prost gust", referindu-se la discuţiile privind votul prin corespondenţă.

"Printr-o hotărâre a Parlamentului, Mihai Voicu a fost desemnat preşedinte al Comisiei de cod. Vă anunţăm că astăzi PNL şi Mihai Voicu au decis ca această funcţie să fie părăsită de Mihai Voicu. Demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei de cod electoral trebuie înţeleasă ca o formă clară de prostest faţă de tergiversarea proiectului votului prin corespondenţă", a spus Gorghiu.

Ea a spus că întrega responsabilitate privind neadoptarea votului prin corespondenţă revine PSD care trebuie să dea un răspuns tranşant dacă susţine această lege.

"De astăzi întrega responsabilitate de neadoptarea a votului prin corespondenţă revine PSD. PSD trebuie să dea un răspus tranşant", a adăugat Gorghiu.

Liderul PNL a arătat că cei cinci reprezentanţi ai PNL, membri ai comisiei, vor fi prezenţi întotdeauna în comisie pentru a adopta proiectul legii prin corespondenţă.

"Cele cinci voturi ale PNL din comisia de cod electoral vor fi întotdeauna în favoarea proiectului privind votul prin corespondenţă. Trebuie să punem punct acestei şarade de prost gust a adoptării votului prin corespondenţă", a comentat Gorghiu.

Mihai Voicu a spus că PNL nu mai are ceva de demonstrat în legătură cu votul prin corespondenţă, având un proiect depus. "Acest film prost trebuie să înceteze, PSD trebuie să demonstreze că doreşte legea votului prin corespondenţă", a afirmat Voicu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici