Mihai Voicu: De săptămâni bune ne batem gura să explicăm că Piedone face blat în Colegiul 19

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu scrie, luni, pe blogul său, că primarul PC din Sectorul 4, Cristian Popescu Piedone, a făcut "blat" la alegerile din Colegiul 19 şi că liberalii au încercat să explice "în particular" de săptămâni bune că Piedone trânteşte "meciul" la aceste parţiale.

17 afișări
Imaginea articolului Mihai Voicu: De săptămâni bune ne batem gura să explicăm că Piedone face blat în Colegiul 19

Mihai Voicu: De săptămâni bune ne batem gura să explicăm că Piedone face blat în Colegiul 19 (Imagine:Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Câteodată, după cum se ştie, nu e bine să ai dreptate. Ne-am bătut gura de săptămâni bune să explicăm, desigur discret şi în particular, că Piedone trânteşte meciul în Colegiul 19. Din păcate aşa s-a şi întâmplat. Nu ştiu motivul şi acum chiar că nici nu mai contează", susţine Mihai Voicu pe blogul său.

El menţionează că preşedintele PNL de la Sectorul 4 i-a povestit că, în ultimele zile de campanie, rămăsese "precum soldatul japonez în tranşee, fiind singurul care se agita comunicând cu votanţii liberali şi explicându-le importanţa politică a votului de duminică".

"Nu mă dezic de ce am susţinut. Alegerile parţiale de acest tip transmit un mesaj politic, important nu doar pentru alegătorii din colegiul respectiv. Oportunitate pe care am ratat-o pe mâna cuiva care se presupune că ar fi trebuit să fie conştient de acest lucru. Am auzit explicaţii referitoare la proiecte pe care le are Primăria Sector 4 şi alte basme de genul ăsta. Ridicol! Andrei Chiliman la Sectorul 1 credeţi că nu are proiecte? Dar Radu Stroe a câştigat cu 70%. La prezenţa extrem de scăzută care a fost duminică, un primar serios nu ar fi avut de discutat cu 800 de voturi", scrie Voicu.

El adaugă că "nici desemnarea candidatului PSD+PC nu a fost exact cea mai inspirată decizie din lume", apreciind că alţi conservatori ar fi câştigat chiar şi în condiţiile "blatului" lui Piedone.

"Doamna Mincă este o persoană extrem de inimoasă şi cred că s-ar fi decurcat bine în Parlament dacă ar fi câştigat. Însă este departe de a fi un bun comunicator, lucru subliniat de mai toată lumea în campanie. Respectând decizia de a lăsa candidatura în grija PC, cred că Daniel Constantin sau chiar Codruţ Sereş, cu puţină mobilizare, ar fi reuşit să câştige chiar în condiţiile blatului lui Piedone", susţine vicepreşedintele PNL.

Candidatul PDL Teo Trandafir a obţinut 53,59% din voturi - 6.473, iar contracandidata sa de la PSD+PC Liliana Mincă a fost votată de 46,41% din alegătorii Colegiului 19, adică 5.605, potrivit rezultatelor anunţate de Biroul Electoral după numărarea voturilor la 50 din cele 61 de secţii.

Numărătoarea paralelă făcută de democrat-liberali a indicat că Teodora Trandafir a câştigat alegerile pentru un mandat de deputat în Colegiul 19, obţinând 8.154 de voturi, reprezentând 54,03% , iar candidatul PSD-PC, Liliana Mincă, a primit 6.639 voturi, respectiv 45,97% .

Prezenţa la vot a fost de 14,65%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici