Mihai Voicu: Foştii liberali, "copiii săraci" ai UNPR; fie se duc la PDL, fie încearcă o întoarcere în PNL

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu susţine că foştii liberali care au plecat pentru a forma un nou partid cu Gabriel Oprea par stingheriţi pentru că nu au primit funcţii de conducere, fiind "copiii saraci" ai UNPR, şi având în opinia sa ca alternative, fie întoarcerea în PNL, fie înscrierea în PDL.

99 afișări
Imaginea articolului Mihai Voicu: Foştii liberali, "copiii săraci" ai UNPR; fie se duc la PDL, fie încearcă o întoarcere în PNL

Mihai Voicu: Foştii liberali, "copiii săraci" ai UNPR; fie se duc la PDL, fie încearcă o întoarcere în PNL (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Într-o postare pe blogul său intitulată "Copiii săraci ai noului partid", liberalul Mihai Voicu evidenţiază faptul că "Partidul nu ştiu cum" înscris laTribunal de Gabriel Oprea are în structura sa de conducere numai oameni de stânga, din "combinaţie" lipsind foştii liberali.

"Cu 120.000 de membri şi deja cu 7% într-un sondaj secret, ţinut probabil ascuns în spatele conservelor cu fasole din raftul magaziei din cazarmă, s-a înscris la tribunal Partidul nu ştiu cum. Începută iniţial ca o mişcare pusă la cale în interiorul partidelor de opoziţie, formată din oameni plimbaţi de la partide la independenţi, de la independenţi la PD şi de la PD înapoi la independenţi, această combinaţie şi-a declarat trei şefi - Oprea, Diaconescu şi Sârbu. Oare ce constelaţie îi leagă pe aceştia trei?", se întreabă pe blog vicepreşedintele PNL.

Liberalul a apreciat prin conturarea noului partid se adevereşte faptul că "această mişcare este una exclusiv îndreptată împotriva PSD", precizând că foştii liberali, pe care îi numeşte "copiii săraci ai noului partid", par stingheri în această combinaţie de stânga a partidului lui Gabriel Oprea.

"Se auto-declară de stânga, toţi cei trei şefi enunţaţi mai sus, cu toţii foşti miniştri PSD, la care se adaugă secretarul general Nicolicea, provin din PSD, vorbesc mult despre subiecte dragi PSD. Apare legitima întrebare - ce fac foştii liberali? Este absolut evident că par stingheri în această combinaţie. Tatăl mişcării, PD, care îşi revendică cu încăpăţânare o componentă liberală şi care are în conducere fosta disidenţă pusă la cale după aceeaşi reţetă, nu-i lasă să-şi afirme ideile şi nici să obţină ceva funcţii în noul partid", spune Mihai Voicu.

El a adăugat că, deşi în politică totul este posibil, foştii liberali "au o problemă în a se afirma şi manifesta undeva la stânga PSD, riscand să-şi bulverseze complet şi bruma de electorat pe care eventual ar mai avea-o în colegiile şi judeţele lor", şi "neavând forţa să construiască o nouă structură în care s-ar simţi confortabil şi ar fi şefi, au la dispoziţie doar două alternative- să se înscrie în PD sau să testeze terenul pentru întoarcerea în PNL".

Grupul parlamentarilor independenţi a depus, vineri, actele pentru înscrierea partidului Uniunea Naţională pentru Progresul României, cererea urmând a fi luată în discuţie în 17 mai, de către instanţa Secţiei a V-a a Tribunalului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici