Mihai Voicu îi răspunde lui Tăriceanu: Decizia privind candidatul USL la prezidenţiale a fost luată deja

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu i-a replicat, vineri, într-o declaraţie acordată MEDIAFAX, senatorului liberal Călin Popescu-Tăriceanu, precizând că decizia cu privire la candidatul pentru alegerile prezidenţiale din partea USL a fost luată deja în Congresele PNL, PSD şi PC.

559 afișări
Imaginea articolului Mihai Voicu îi răspunde lui Tăriceanu: Decizia privind candidatul USL la prezidenţiale a fost luată deja

Mihai Voicu îi răspunde lui Tăriceanu: Decizia privind candidatul USL la prezidenţiale a fost luată deja (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Decizia cu privire la candidatul pentru alegerile prezidenţiale nu doar din partea PNL, ci şi din partea USL, a fost luată deja, atât separat, în Congresul PNL, cât şi în congresele celorlalte partide membre USL, adică PSD şi PC", a spus Mihai Voicu.

El a arătat că, în opinia sa, dezbaterea internă pe acest subiect este încheiată, el opinând că PNL trebuie să fie pus în mişcare acum pentru pregătirea alegerilor prezidenţiale şi pentru alegerea lui Crin Antonescu în funcţia de preşedinte al României.

"Mai mult decât atât, eu cred că tot Partidul Naţional Liberal trebuie să fie în acest moment pus în mişcare pentru pregătirea alegerilor prezidenţiale şi pentru alegerea domnului Crin Antonescu în funcţia de preşedinte al României. Dezbaterea internă pe acest subiect, din punctul meu de vedere, este închisă. Doar campania electorală şi pregătirea alegerilor trebuie să conteze în acest moment", a subliniat Voicu.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu propune ca desemnarea candidatului PNL la Preşedinţie să se facă printr-un scrutin intern, aşa cum se întâmplă în alte ţări, menţionând că cel desemnat va trebui să aibă şansele cele mai mari de a obţine mandatul prezidenţial.

"Propunerea mea e ca în PNL desemnarea candidatului (la Preşedinţie, n.r.) să se facă printr-un scrutin intern", a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici