Mihail Hărdău vrea ca fiecare lider de sindicat din învăţământ să fie obligat să predea

Senatorul Mihail Hărdău, fost ministru al Educaţiei, va iniţia un amendament la Legea Educaţiei care să prevadă ca fiecare lider de sindicat din învăţământ să fie obligat să predea, motivând că nu se poate ca aceştia să vorbească despre problemele educaţiei fără să le cunoască din interior.

129 afișări
Imaginea articolului Mihail Hărdău vrea ca fiecare lider de sindicat din învăţământ să fie obligat să predea

Mihail Hărdău (PDL) vrea ca fiecare lider de sindicat din învăţământ să fie obligat să predea (Imagine: Lorand Vakarcs/Mediafax Foto)

Hărdău a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că liderii sindicali nu pot lua o decizie corectă faţă de politica şcolară şi managementul şcolar atât timp cât nu desfăşoară activităţi cu elevii sau studenţii.

"Consider că orice lider de sindicat trebuie să aibă activitate la clasă, nu la plata cu ora, ci o activitate în cadrul postului pentru care este plătit. Situaţia actuală este o anomalie. Directorii sunt scutiţi de activităţi la clasă, dar fac la plata cu ora, iar liderii de sindicat fac doar activităţi la plata cu ora şi consider că fiecare lider de sindicat din învăţământ trebuie să fie obligat să efectueze activităţi la clasă", a spus Hărdău.

Potrivit acestuia, abia atunci liderii de sindicat pot avea dreptul moral de a vorbi şi de a da indicaţii celor din Ministerul Educaţiei.

Mihail Hărdău a precizat că va depune un amendament în acest sens la Legea Educaţiei, aflată în dezbatere publică, măsura urmând să afecteze câteva sute de lideri de sindicat, cel puţin, în fiecare judeţ.

Hărdău a subliniat că nu se poate ca un lider de sindicat să se pronunţe despre problemele din învăţământ şi să nu cunoască situaţia din sistem.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici