Mihalache: Voi rămâne la Academia de Ştiinţe ale Securităţii, nu văd de ce n-aş păstra indemnizaţia

Şeful Cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, a declarat luni la Palatul Parlamentului că va rămâne membru al Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN) şi că nu vede de ce nu ar păstra şi indemnizaţia.

799 afișări
Imaginea articolului Mihalache: Voi rămâne la Academia de Ştiinţe ale Securităţii, nu văd de ce n-aş păstra indemnizaţia

Mihalache: Voi rămâne la Academia de Ştiinţe ale Securităţii, nu văd de ce n-aş păstra indemnizaţia

Întrebat dacă va renunţa la calitatea de membru al ASSN, după ce a fost avizat pentru postul de ambasador în Marea Britanie în cadrul Comisiilor reunite pentru politică externă, Dan Mihalache a spus că îşi va păstra calitatea de membru.

"Atâta vreme cât ASSN este o instituţie reglementată de lege şi eu nu am ce să îmi reproşez din punct de vedere al competenţelor mele profesionale, voi rămâne la ASSN. În momentul în care cineva în această ţară, respectiv legiuitorul va spune că e ceva în neregulă cu Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, voi reflecta asupra calităţii mele de membru. Eu nu am intrat acolo nici prin efracţie, am fost propus, am fost votat, deci nu am de ce să-mi pun întrebări asupra acestei calităţi", a susţinut Mihalache.

Întrebat dacă îşi va păstra şi indemnizaţia, Mihalache a spus: "Nu văd de ce n-aş păstra (indemnizaţia – n.r.)."

Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale a fost fondată în 2012 la iniţiativa fostului vicepremier şi ministru de Interne Gabriel Oprea, printre membrii fondatori numărându-se şi vicepremierul Vasile Dîncu.

În legea prin care s-a înfiinţat ASSN, care a avut iniţial numele de Academia de Ştiinţe Militare, se arată că aceasta este o "instituţie publică de interes naţional în domeniul cercetării ştiinţifice din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, de consacrare academică, aflată în coordonarea Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii".

În ceea ce priveşte activitatea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, instituţia "reuneşte personalităţi de o deosebită valoare ştiinţifică şi profesională din domeniile cercetării ştiinţifice din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională''.

Membrii titulari ai acestei academii beneficiază din bugetul de stat, de o indemnizaţie lunară viageră egală cu salariul mediu pe economie, iar membrii corespondenţi de jumătate din aceşti bani, conform legii prin care a fost înfiinţată ASSN.

În plus, membrii titulari şi membrii corespondenţi sunt aleşi pe viaţă, potrivit statutului ASSN.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici