Mihnea Constantinescu va primi distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare

Diplomatul Mihnea Constantinescu va primi distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare, în cadrul unei ceremonii organizate, luni, la Reşedinţa Franţei din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

784 afișări
Imaginea articolului Mihnea Constantinescu va primi distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare

Mihnea Constantinescu va primi distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Distincţia îi va fi conferită lui Mihnea Constantinescu de către ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin. Ceremonia urmează să aibă loc luni de la ora 18.00.

În comunicatul remis de Ambasada Franţei la Bucureşti se aminteşte că Mihnea Constantinescu, diplomat de carieră, a ocupat, printre altele, în perioada 1992- 2012, posturi de director de cabinet şi consilier al prim-miniştrilor Theodor Stolojan, Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta.

Constantinescu a fost purtător de cuvânt al premierului Petre Roman, între 1990 şi 1991. De asemenea, a fost director de cabinet şi consilier al mai multor miniştri, printre care Andrei Pleşu şi Mişu Negriţoiu.

În 2012 a fost numit de premierul Victor Ponta în postul de consilier de stat, desfăşurându-şi activitatea în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului. Ulterior, Mihnea Constantinescu a fost eliberat din funcţie la cererea sa şi şi-a reluat activitatea ca ambasador cu însărcinări speciale pentru securitatea energetică, se menţionează în comunicat.

"Legiunea de Onoare (Légion d’Honneur) este cea mai înaltă distincţie civilă şi militară franceză, instituită în anul 1802 şi acordată neîntrerupt din 1804 până în prezent. Este o decoraţie care şi-a menţinut de-a lungul anilor o strălucită reputaţie", precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici