Mii de angajaţi din Mediu şi Energie şi-au primit vineri salariile, după deblocarea situaţiei prin OUG. Anunţul sindicatelor

Angajaţii din ministerele Mediului, Energie şi Relaţia cu Parlamentul şi-au primit vineri salariile, după deblocarea situaţiei prin ordonanţă de urgenţă, sindicatele anunţând că banii au fost livraţi la toate agenţiile din ţară.

362 afișări
Imaginea articolului Mii de angajaţi din Mediu şi Energie şi-au primit vineri salariile, după deblocarea situaţiei prin OUG. Anunţul sindicatelor

Angajaţii din Mediu şi Energie şi-au primit azi banii, după deblocarea situaţiei prin OUG

„Problema salariilor s-a rezolvat azi (vineri - n.r.), după ce Guvernul a dat Ordonanţa de Urgenţă joi, pentru schimbarea legii. Am avut emoţii, pentru că Trezoreria era gata gata să nu recunoască Ordonanţa. Dar toată lumea a primit salariile, la toate agenţiile de Mediu din ţară”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ion Daniel, preşedintele Federaţiei Sindicatelor de Mediu.

Situaţia a fost remediată la ministerele şi agenţiile care ţin de Mediu, Energie şi Relaţia cu Parlamentul. De asemenea, au fost virate în Trezorerie sumele necesare reprezentând subvenţia acordată pentru companiile din Energie.

Executivul a adoptat, joi, ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului administrativ, în sensul în care secretarii generali din ministerele Mediului, Energiei şi Relaţia cu Parlamentul vor semna statele de plată pentru angajaţi.

Actul normativ vine în contextul în care aproape 4.200 de angajaţi din Ministerul Mediului şi agenţiile care ţin de această instituţie, precum şi aproximativ 200 de angajaţi de la Energie nu şi-au primit, marţi, salariile din cauza blocajului generat de lipsa miniştrilor pe aceste portofolii deţinute de ALDE.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că respinge categoric propunerile de remaniere trimise de premierul Viorica Dăncilă.

Taguri:
mediu,
salarii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici