Militarii străini staţionaţi în România vor primi cărţi de identitate speciale după 60 de zile

Militarii străini aflaţi pe teritoriul României vor primi cărţi de identitate speciale după o perioadă de mare de 60 zile, documente prin care îşi vor dovedi calitatea în faţa autorităţilor române, cheltuielile urmând să fie acoperite din bugetul Ministerului Apărării.

16 afișări
Imaginea articolului Militarii străini staţionaţi în România vor primi cărţi de identitate speciale după 60 de zile

Militarii străini staţionaţi în România vor primi cărţi de identitate speciale după 60 de zile (Imagine: Mediafax Foto)

Cărţile de identitate vor fi confecţionate şi eliberate de către secretariatul tehnic permanent al comisiei interministeriale pentru legătura cu forţele armate străine, conform unei hotărâri aprobate, miercuri, de Guvern.

Datele personale ale membrilor forţei armate străine pentru care se eliberează documentul şi perioada de valabilitate a acestora sunt comunicate de către Secretariat, Oficiului Român pentru Imigrări.

"Aceste prevederi nu se aplică situaţiilor în care cărţile speciale de identitate se eliberează membrilor forţelor care sunt scutiţi de la aplicarea reglementărilor referitoare la înregistrarea şi controlul străinilor, în baza unor tratate internaţionale la care România este parte", se arată într-un comunicat al Executivului.

Cheltuielile determinate de confecţionarea şi distrugerea cărţilor de identitate speciale se suportă din bugetul Ministerului Apărării, iar cele rezultate în urma pierderii, deteriorării sau distrugerii acestora se suportă de membrii forţei armate străine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici