Miluţ demisionează de la conducerea PNŢCD

Marian Miluţ a demisionat de la şefia PNŢCD printr-o scrisoare prezentată sâmbătă Consiliului Naţional de Conducere, în care spune că eforturile sale ar fi dat rezultate mai bune dacă nu ar fi fost opoziţia acerbă a celor depăşiţi politic de realitate şi că invidia e duşmanul redresării partidului.

28 afişări
Imaginea articolului Miluţ demisionează de la conducerea PNŢCD

Miluţ demisionează de la conducerea PNŢCD (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Prin prezenta, prezint Consiliului Naţional deConducere demisia mea din funcţia de preşedinte al PartiduluiNaţional Ţărănesc Creştin Democrat. Când am preluat conducereaacestui partid, situaţia era dezastruoasă din punct de vederefinanciar şi organizatoric", scrie Miluţ.

El afirmă că, în cei trei ani şi patru luni în care a conduspartidul a reuşit să il redreseze atât din punct de vederefinanciar, cât şi organizatoric, a reînfiinţat ziarul Dreptatea şia obţinut "hotărâri de evacuare a terţilor care parazitau sediulcentral al partidului cu contracte de închiriere ilegale, încheiatede vechea conducere în scopuri pur comerciale si, probabil, pentrusatisfacerea unor interese personale".

"Am reuşit să redobândim dreptul la proprietate asupra sediuluiistoric al partidului, din Bucureşti, Strada George Clemenceau, nr9, sector 1. Am renovat sediul central actual al partidului, dinBd-ul Carol, nr 24 şi multe alte sedii din ţară. În fine,chiar dacă nu am reuşit, la alegeri să atingem şi sădepăşim pragul electoral de 5%, am reuşit să redau partidului oorientare de dreapta, populară, promovându-l ca atare în cele maiînalte medii politice, creştin-democrate ale drepteipopular-europene", îşi enumeră Miluţ realizările laconducerea PNŢCD.

El spune, însă, că eforturile sale ar fi dat rezultate mai bunedacă nu ar fi existat opoziţia celor depăşiţi politic de realitatesau a celor care doar pretindeau că îi sunt alături.

"Toate aceste eforturi ar fi dat rezultate şi mai bune,dacă nu aş fi întâlnit o opoziţie acerbă, dar stupidă, din parteaunor persoane depăşite din punct de vedere politic de realitate,precum şi a unora care, până de curând, pretindeau că sunt alăturide mine. Invidia, răutatea, şi pe alocuri chiar incompetenţa, aufost, sunt şi din păcate rămân duşmanii reveniriii PNŢCD în centrulpoliticii româneşti şi europene, acolo unde i-ar fi locul",consideră preşedintele demisionar.

El spune că nu mai există logica să se lupte "cu toţi cei carenu înţeleg că acest partid trebuie să se orienteze spre dreaptapopular-europeană şi să sprijine forţele de dreapta din România,care acum încearcă să scoată ţara din criză".

"Las conducerea partidului în mod statutar Consiliului Naţionalde Conducere(CNC) şi Biroului Naţional de Conducere (BNC) şi sper,în mod sincer, că se va naşte în fine o generaţie de politicieniapţi să ducă mai departe tradiţia PNŢCD. Rămân un simplu slujitorcredincios al creştin-democraţiei şi al valorilor europene înRomânia", încheie Miluţ scrisoarea prezentată membrilor CNC reuniţila Piteşti.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici