Ministerul Cercetării: Doar 27% dintre primăriile din mediul rural sunt înregistrate pe ghiseul.ro

Doar 27% dintre primăriile din mediul rural sunt înregistrate în platforma ghişeul.ro, în timp ce 80% dintre oraşele mari şi 99% dintre municipii au făcut deja acest lucru, transmite marţi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID).

152 afișări
Imaginea articolului Ministerul Cercetării: Doar 27% dintre primăriile din mediul rural sunt înregistrate pe ghiseul.ro

Ministrul Cercetării Sebastian Burduja anunţă că a participat la două întâlniri cu Asociaţia Comunelor din România şi Asociaţia Oraşelor din Romania, pentru a susţine digitalizarea administraţiilor locale.

Reprezentanţii ministerului arată că, deşi PNRR nu include, în mod explicit, astfel de proiecte, MCID îşi propune să susţină din resurse proprii demersurile de transformare digitală la nivel local, pentru creşterea competenţelor digitale şi facilitarea serviciilor publice digitale.

Datele Ghişeul.ro arată că peste 1100 de instituţii din administraţia centrală şi locală sunt înrolate în platformă. Astfel, 99% dintre municipii şi peste 80% dintre oraşele mari sunt deja înrolate, însă mult mai puţine oraşe mici şi comune au făcut pasul către digitalizare – doar 27% dintre UAT-urile din mediul rural sunt înrolate, arată MCID.

„MCID şi Autoritatea pentru Digitalizarea României au derulat mai multe campanii de informare a primăriilor privind obligaţia legală de a se înrola în Ghiseul.ro, dar şi beneficiile pentru cetăţeni. Este evident că aceste eforturi trebuie continuate şi, în acest sens, am creat o echipă dedicată în minister, ce are ca prioritate susţinerea administraţiilor locale pentru a adopta soluţiile digitale. Sunt situaţii în care principala problemă sunt costurile, în alte cazuri lipsesc competenţele digitale. Identificăm în acest moment, toate nevoile specifice şi foarte curând vom anunţa un plan de acţiune”, a declarat Sebastian Burduja.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici