Ministerul de Externe îşi cumpără maşini blindate

Ministerul Afacerilor Externe va achiziţiona, în anul 2010, două maşini blindate, pentru misiunile diplomatice din Irak şi Pakistan, conform proiectului de buget aprobat, miercuri, de comisiile parlamentare de politică externă.

42 afișări
Imaginea articolului Ministerul de Externe îşi cumpără maşini blindate

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a spus că această achiziţie este "o pată de culoare" în bugetul MAE, însă a precizat că este vorba despre o necesitate şi un lucru asupra căruia s-a ajuns la o decizie.

La finalul dezbaterilor din comisii, întrebat despre această achiziţie, Baconschi a spus că nu cunoaşte detalii, dar că este probabil vorba despre o măsură de securizare a misiunilor diplomatice româneşti.

"Este un aranjament legat probabil de securitatea oficiilor noastre din Islamabad. Nu cunosc detaliile tehnice. Am văzut că linia bugetară este convenită cu Ministerul Finanţelor pentru achiziţionarea celor două vehicule blindate, dar cred că nu e nimic senzaţional în asta. Întemeierea acestei decizii s-a făcut înainte de preluarea mandatului meu şi o vom pune în practică în consecinţă", a spus el, menţionând că nu ştie despre ce sumă este vorba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici