Ministerul Justiţiei cere extrădarea lui Cristian Rizea, dar fostul deputat PSD a cerut azil politic în Moldova

  • Ministerul Justiţiei a cerut omologilor din Moldova extrădarea lui Cristian Rizea.
  • Cererea vine după ce preşedintele Moldovei i-a retras cetăţenia moldoveană fostului deputat PSD.
  • Cristian Rizea are de executat o pedeapă de 4 ani şi 8 luni de închisoare în România.
  • Rizea le-a spus jurnaliştilor că nu va fi extrădat şi că a cerut azi politic.
2962 afișări
Imaginea articolului Ministerul Justiţiei cere extrădarea lui Cristian Rizea, dar fostul deputat PSD a cerut azil politic în Moldova

Ministerul Justiţiei cere Moldovei extrădarea lui Cristian Rizea, după ce fostului deputat PSD i-a fost retrasă cetăţenia moldoveană de preşedintele Igor Dodon. 

"Ministerul Justiţiei din România (...) a întocmit şi transmis o cerere având ca obiect extrădarea  cetăţeanului român Cristian Rizea în vederea punerii în executare a pedepsei de 4 ani şi 8 luni închisoare la care acesta a fost condamnat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie."

Reţinut de poliţiştii moldoveni, Rizea i-a transmis lui Igor Dodon, prin intermediul jurnaliştilor, că îl aşteaptă închisoarea. A mai spus că nu va fi extrădat şi că a cerut azi politic în Moldova.

Rizea a fost condamnat în 2019, de Înalta Curte, la patru ani şi opt luni de închisoare, dar nu a putut fi adus până acum în România pentru a executa pedeapsa pentru că era cetăţean al Republicii Moldova, acolo unde s-a retras de câţiva ani.

Fostul deputat PSD fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Ordinul de retragere a cetăţeniei arată că Rizea avea în actele moldoveneşti numele ”Mihai Cristian”. 

„S-a discutat foarte mult în presă despre un oarecare Rizea, cetăţean al României care s-a ascuns în Moldova. Vreau să vă spun că la propunerea Comisiei pentru Cetăţenie, ieri am semnat un decret prin care am anulat cetăţenia acestui personaj”, a spus Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici