Miniştri fac scut în jurul premierului | Carmen Dan: Am vorbit cu doamna Dăncilă. Este hotărâtă să meargă mai departe

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus, joi, că premierul Viorica Dăncilă nu va face niciun pas înapoi în relaţia tensionată cu preşedintele Iohannis, aceste declaraţii venind în contextul în care şeful statului a anunţat că îşi menţine opinia cu privire la demisia prim-ministrului.

815 afișări
Imaginea articolului Miniştri fac scut în jurul premierului | Carmen Dan: Am vorbit cu doamna Dăncilă. Este hotărâtă să meargă mai departe

Carmen Dan, după atacurile lui Iohannis cu privire la demisia premierului: Am vorbit cu doamna Dăncilă. Este hotărâtă să meargă mai departe

"Şi-a făcut o obişnuinţă, în ultima vreme, de a cere demisia premierului. Cred că este a treia sau a aptra oră când o face. Astăzi vine şi suportul necesar de la partidul care l-a făcut preşedinte şi care este foarte clar că pune într-o lumină absolut nefavorabilă opoziţia din România. Premierul României este un om puternic, este un om care a demonstrat prin tot ce a făcut până în acest moment că este un om cu multa bunăvoinţă şi cu credinţă de a face lucrui bune pentru România alături de susţinerea pe care o identifică atât în rândul guvernului, cât şi în coaliţia care a impus în mod legitim acest guvern", a spus Carmen Dan la Antena 3.

Ministrul de Interne a mai spus că a vorbit cu Viorica Dăncilă după atacurile lansate joi de preşedintele Klaus Iohannis.

"Am vorbit cu doamna premier şi este hotărâtă să meargă mai departe. Nu va evita niciun moment, nu va face absolut niciun pas înapoi. Premierul României este un premier puternic, o femeie puternică. Nu l-am văzut pe preşedintele Iohannis atacând la modul acesta absolut incalificabil un bărbat sau un alt premier. Şi-a făcut un obicei în a ataca şi o femeie", a mai spus ministrul de Interne.

Întrebată dacă preşedintele Klaus Iohannis va reuşi să îşi impună propriul guvern, Carmen Dan a spus: "În mod categoric, nu!".

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi, în Bulgaria, că afirmaţiile potrivit cărora premierul ar face bine să facă ce i se spune s-au referit doar la demisie, precizând că nu au fost ameninţări. Şeful statului îşi menţine opinia privind demisia Vioricăi Dăncilă.

Întrebat dacă menţine cererea de demisie a premierului Dăncilă, Iohannis a răspuns: "Evident că da".

Şeful statului a declarat, referitor la acuzaţiile de ameninţare printr-o declaraţie publică : " Eu nu îmi permit să ameninţ pe nimeni, cum ar fi o atitudine primitivă. Nu, eu m-am referit exact la demisie, iar dacă cineva se uită prea des la filme cu mafioţi este problema sa".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că ”ameninţarea explicită” a preşedintelui Klaus Iohannis la adresa premierului Viorica Dăncilă este făcută ”în stil mafiot”.

Liderul PSD s-a referit la o declaraţie în care preşedintele Iohannis a spus că Viorica Dăncilă ar face bine "să facă ce i se spune".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici