Miniştrii PDL care sunt senatori, convocaţi la şedinţa în care se va cere revocarea lui Geoană

Miniştrii PDL care sunt şi senatori au fost convocaţi pentru a participa la şedinţa de plen a Senatului de miercuri, în care democrat-liberalii vor solicita introducerea pe ordinea de zi a cererii de revocare a lui Mircea Geoană.

32 afișări
Imaginea articolului Miniştrii PDL care sunt senatori, convocaţi la şedinţa în care se va cere revocarea lui Geoană

Miniştrii PDL care sunt senatori, convocaţi la şedinţa în care se va cere revocarea lui Geoană (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Aproape toţi senatorii PDL au sosit, miercuri, la plenul Senatului, la ora 9.00 - ora oficială de începere a şedinţei - , în condiţiile în care, de obicei, plenul începe cu cel puţin jumătate de oră întârziere.

Surse din grupul PDL au declarat, pentru MEDIAFAX, că toţi miniştrii PDL care sunt şi senatori au fost convocaţi pentru a participa la plenul în care democrat-liberalii, UDMR şi grupul independenţilor vor încerca revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului.

Dintre miniştrii PDL care sunt şi senatori, a sosit Radu Berceanu, fiind aşteptat şi Vasile Blaga.

Sursele citate au arătat că o convocare similară a fost făcută şi pentru miniştrii UDMR care sunt şi senatori, respectiv Cseke Attila, Marko Bela.

Aceleaşi surse au afirmat că, în condiţiile în care senatorii PDL, UDMR şi cei independenţi vor fi prezenţi în numărul necesar pentru a avea majoritatea în plen, vor vota împotriva ordinii de zi dacă Mircea Geoană nu va supune la vot introducerea pe ordinea de zi a solicitării de revocare.

La ora transmiterii acestei ştiri, şedinţa de plen încă nu a început.

PDL, UDMR şi independenţii au 71 de senatori, ceea ce face posibilă revocarea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului, pentru care sunt necesare 69 de voturi, condiţia fiind însă ca democrat-liberalii să reuşească, miercuri, să impună introducerea acestui punct pe ordinea de zi a plenului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici