Miniştrii propuşi vor fi audiaţi marţi în comisii, iar miercuri se dă votul de învestitură în plen

Premierul Emil Boc va prezenta, miercuri, Parlamentului lista miniştrilor propuşi şi programul de guvernare, senatorii şi deputaţii urmând să se pronunţe prin vot asupra învestirii Cabinetului Boc, a anunţat, luni, chestorul Senatului Ion Chelaru.

13 afișări
Imaginea articolului Miniştrii propuşi vor fi audiaţi marţi în comisii, iar miercuri se dă votul de învestitură în plen

Miniştrii propuşi vor fi audiaţi marţi în comisii, iar miercuri se dă votul de învestitură în plen (Imagine: Mediafax Foto)

Chelaru a precizat că această decizie a fost luată de Birourile Permanente ale celor două Camere, arătând că miniştrii propuşi în Cabinetul Emil Boc vor fi audiaţi marţi în comisiile parlamentare de specialitate, începând cu ora 11.00.

Astfel, Marko Bela, propus pentru postul de viceprim-ministru va fi audiat de parlamentarii din comisiile de învăţământ, cultură şi pentru drepturile omului şi problemele minorităţilor, Vasile Blaga, propus pentru postul de ministru al Administraţiei şi Internelor, va fi audiat în comisiile de administraţie publică şi pentru apărare şi ordine publică.

Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu (ministrul Finanţelor) va fi audiat de comisiile pentru buget, Adriean Videanu (ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri) va fi audiat de comisiile pentru politică economică, industrii şi pentru privatizare şi administrarea activelor statului, la fel şi Radu Berceanu propus pentru postul de ministru al Transporturilor, iar Teodor Baconschi (ministrul Afacerilor Externe) de comisiile de politică externă şi comisia pentru afaceri europene.

Candidatul propus pentru funcţia de ministru al Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, va fi audiat de comisiile de administraţie publică şi pentru agricultură, Elena Udrea (ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului) va răspunde întrebărilor parlamentarilor din comisiile pentru administraţie publică şi pentru industrii şi servicii, Gabriel Oprea (ministru al Apărării Naţionale) va fi audiat de comisiile de apărare, iar Kelemen Hunor (ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional) va fi audiat de comisiile pentru cultură şi comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

Cătălin Predoiu (ministrul Justiţiei) va fi audiat de comisiile juridice, pentru cercetarea abuzurilor şi pentru drepturile omului, Gabriel Sandu (ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale) de comisia pentru tehnologia informaţiilor şi comisia economică Senatului, Mihai Şeitan (ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale) de comisiile pentru muncă, egalitate de şanse şi pentru sănătate, Daniel Petru Funeriu (ministrul Educaţiei) de comisiile de învăţământ, iar Cseke Attila Zoltan (ministrul Sănătăţii) de comisiile pentru sănătate şi Mihail Dumitru (ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale) de comisiile pentru agricultură şi pentru administraţie publică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici