Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: Nu mi-a cerut nimeni demisia în acest moment

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a spus joi că nu i-a cerut nimeni demisia în acest moment, dar spune că va discuta cu premierul.

434 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: Nu mi-a cerut nimeni demisia în acest moment

Întrebat joi, la TVR Info, care este poziţia lui după declaraţiile preşedintelui şi ale premierului, care a spus că îl aşteaptă la discuţii, Vasile Dîncu a răspuns: „O să discut. Mă uit la declaraţii pe care le-a făcut şi preşedintele Macron şi alţi reprezentanţi ai NATO, despre calea diplomatică, care nu este niciodată o cale care să fie dată deoparte, este singura posibilitate diplomaţia de a opri violenţele şi conflictul. Ceea ce am spus eu a fost că nu trebuie să lăsăm Ucraina singură, că ea are o singură şansă, aceea de a lupta, de a lupta până la capăt, dar că noi trebuie să facem cu toţii presiuni diplomatice pentru ca ruşii să se retragă şi să oprească acţiunea teroristă", a declarat Vasile Dîncu.

„Sigur că vom avea discuţii. Cu siguranţă că o să discutăm lămuritor asupra acestei teme, dar cred că este o idee care mi se pare normală. Este o idee pe care o auzi în fiecare zi dacă citeşti revista presei, ca să spun aşa”, a adăugat ministrul.

El susţine că este vorba de „ o montură USR-istă şi liderii noştri au răspuns la nişte întrebări meşteşugit puse ca să se poată răspunde mai ales aşa".

„Nu mi-a cerut nimeni demisia în acest moment”, a mai spus Vasile Dîncu.

Premierul Nicolae Ciucă a spus că îl aşteaptă pe Vasile Dîncu să revină în ţară pentru a avea „o discuţie cât se poate de deschisă” despre declaraţiile potrivit cărora singura şansă a păcii în acest moment poate să fie o negociere cu Rusia.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, despre declaraţiile ministrului Apărării.

„În acest război Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc preţul de sânge în acest război şi trebuie să acceptăm ideea cu toţii că doar Ucraina va decide când şi cum şi ce negociază. Această poziţie este poziţia noastră oficială, este poziţia oficială a UE şi probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziţii”, a declarat Iohannis.

USR a depus o solicitare la Biroul Permanent pentru ca ministrul Apărării, Vasile Dîncu, să fie chemat la Camera Deputaţilor, pentru a da explicaţii cu privire la „declaraţiile recente prin care amplifică propaganda rusească şi aduce prejudicii parteneriatelor României cu UE şi NATO”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici