Ministrul Cercetării va conduce şi Ministerul Educaţiei pe durata interimatului

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, va asigura interimatul în fruntea Ministerului Educaţiei. Decizia premierului Nicolae Ciucă a fost luată după ce ministrul Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţie.

618 afișări
Imaginea articolului Ministrul Cercetării va conduce şi Ministerul Educaţiei pe durata interimatului

Ministrul Cercetării va conduce şi Ministerul Educaţiei pe durata interimatului

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că Sebastian Burduja va conduce pentru o perioadă scurtă de timp Ministerul Educaţiei. În prezent, Burduja este ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Sorin Cîmpeanu a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Educaţiei. „Am decis, din proprie iniţiativă, să demisionez din funcţia de ministru al educaţiei”, a transmis el.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că i-a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu de la Ministerul Educaţiei şi i-a mulţumit acestuia pentru „proiectele demarate în beneficiul sistemului de educaţie”. El a spus că urmează consultări pentru nominalizarea altui ministru al Educaţiei.

Ligia Deca, consilier prezidenţial, ar urma să fie desemnată pentru a prelua mandatul de ministru al Educaţiei, în urma demisiei lui Sorin Cîmpeanu, au anunţat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

„Cel mai probabil, în locul lui Sorin (Cîmpeanu - n.r.) va fi numită Ligia Deca”, au spus sursele politice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici