Ministrul Corlăţean face o vizită oficială în Liechtenstein şi Elveţia

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va face o vizită oficială în Principatul Liechtenstein şi în Confederaţia Elveţiană, în perioada 6-7 noiembrie, informează MAE.

178 afișări
Imaginea articolului Ministrul Corlăţean face o vizită oficială în Liechtenstein şi Elveţia

Titus Corlăţean (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Cu această ocazie, ministrul român va avea convorbiri cu Aurelia Frick, ministrul afacerilor externe al Liechtensteinului, cu Didier Burkhalter, ministrul elveţian al afacerilor externe, şi cu Filippo Lombardi, preşedintele Consiliului Statelor (camera superioară a Parlamentului elveţian), se arată în comunicatul transmis de MAE.

La Vaduz, ministrul Titus Corlăţean va participa şi la deschiderea oficială a Consulatului Onorific al României în Principatul Liechtenstein.

"Discuţiile cu interlocutorii din Liechtenstein şi Confederaţia Elveţiană vor prilejui un schimb de opinii pe teme bilaterale, ale agendei europene şi internaţionale. În plan bilateral, scopul vizitei îl constituie consolidarea relaţiilor cu cele două state şi impulsionarea cooperării economice prin mai buna utilizare a potenţialului existent, precum şi prin creşterea prezenţei investiţionale din aceste două state în România. Agenda convorbirilor va include teme privind relaţiile Confederaţiei Elveţiene şi ale Principatului Liechtenstein cu UE, precum şi alte subiecte conexe, cu relevanţă europeană, precum politica de extindere a UE, situaţia din Balcanii de Vest, situaţia din vecinătatea Estică a UE, inclusiv din perspectiva apropiatului Summit de la Vilnius, prezentarea priorităţilor Preşedinţiei în exerciţiu a României la SEECP, situaţiile din Siria şi Iran. Totodată, discuţiile vor viza şi intensificarea cooperării şi coordonării cu cele două ţări în cadrul organizaţiilor internaţionale", menţionează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici