Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, despre cei trei marinari români dispăruţi: Nu ştim dacă a fost piraterie sau act terorist

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a declarat, luni, referitor la cei trei marinari români dispăruţi, duminică la bordul unei nave, în apele teritoriale ale statului Congo, că deocamdată nu se ştiu dacă a fost doar o acţiunie de piraterie sau un act terorist.

1020 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, despre cei trei marinari români dispăruţi: Nu ştim dacă a fost piraterie sau act terorist

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, despre marinarii români: Nu ştim dacă a fost piraterie sau act terorist

„E vorba de o navă care e folosită de o societate românească cu echipajul întreg românesc după ieşirea din apele teritoriale au fost atacaţi de o ambarcaţiune de piraţi. Conform instrucţiunilor pe care le au marinarii s-au refugiat în camera de comandă şi au transmis un mesaj în legătură cu atacul care a fost desfăşurat. A intervenit marina militară au fost salvaţi toţi în afară de trei persoane care nu au putut ajunge la zona de timonerie unde erau baricadaţi ceilalţi”, a afirmat Teodor Meleşcanu, luni, la Parlament.

„Am declanşat funcţionarea celulei de criză am luat legătura cu autorităţile din Togo şi din Nigeria. S-a întâmplat undeva între Nigeria şi Togo şi aşteptăm primele veşti. Pentru moment nu ştim dacă a fost o simplă acţiune de piraterie sau dacă a fost o acţiune teroristă, urmează ca în zilele următoare să avem informaţiile respective”, a completat ministrul de Externe.

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a activat celula de criză la nivelul MAE, după ce trei marinari români au dispărut, duminică, de la bordul unei nave sub pavilion maltez, în apele teritoriale ale statului Togo, potrivit unui comunicat de presă.

Trei marinari români ar fi fost răpiţi, după ce vasul pe care erau a fost atacat de piraţi în Lome, Togo. Potrivit liderului Sindicatului Liber al Navigatorilor, restul membrilor de echipaj aflaţi la bord sunt în siguranţă şi niciunul nu a fost rănit.

Vasul tanc Histria Ivory – pavilion Malta, care aparţine companiei Histria din Constanţa, ar fi fost atacat de piraţi duminică seară, în jurul orei locale 20.00, în timp ce se afla în Lome, Togo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici