Ministrul de Finanţe s-a întâlnit cu sindicatele din sector

Ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, a avut, vineri, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii sindicatelor din finanţe, pe tema provocărilor cu care se confruntă profesioniştii din sector şi a nevoilor lor imediate.

104 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Finanţe s-a întâlnit cu sindicatele din sector

Principalii piloni de discuţie dintre ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, şi sindicate au fost o poziţionare corectă în noua lege a salarizării pentru angajaţii din finanţe; asigurarea unor condiţii de muncă la nivelul importanţei activităţii; elaborarea unui Statut al finanţistului şi a unor programe cuprinzătoare de dezvoltare a competenţelor şi nevoia de retehnologizare şi digitalizare, astfel încât sistemele informatice învechite să devină istorie.

„Nu avem cum să cerem creşterea eficienţei colectării fără să ne consultăm cu cei care ştiu cel mai bine care sunt problemele care pot sta în calea rezultatelor. Fie că sunt logistice, de legislaţie sau capacitate administrativă. I-am asigurat pe liderii de sindicate că le suntem alături şi vrem să asigurăm o remuneraţie echitabilă, pe măsura rolului pe care îl joacă în peisajul economic naţional. Dar am subliniat că trebuie să avem paritate când vine vorba de rezultate. Sper ca aceste discuţii deschise să favorizeze o cultură a încrederii şi a cooperării, în care interesele profesioniştilor din domeniu chiar sunt luate în seamă”, a explicat ministrul Finanţelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici