Ministrul de Interne, despre funcţia lui Voican Voiculescu: Nu ar trebui să deţină o poziţie de demnitate publică

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a comentat, duminică, referitor la faptul că Gelu Voican Voiculescu este director al Institutului Revoluţiei Române, că astfel de funcţii de demnitate publică nu ar trebui deţinute de persoanele trimise în judecată.

1370 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Interne, despre funcţia lui Voican Voiculescu: Nu ar trebui să deţină o poziţie de demnitate publică

Ministrul de Interne, despre funcţia lui Voican Voiculescu: Nu ar trebui să deţine o poziţie de demnitate publică

Ministrul Vela a fost întrebat, duminică, după ce a participat la o slujbă de comemorare a eroilor Revoluţiei, ce părere are despre faptul că Gelu Voican Voiculescu, trimis în judecată în dosarul Revoluţiei, este chiar directorul Institutului Revoluţiei Române. Marcel Vela a spus: „Nu mi se pare corect!”.

„Din punctul meu de vedere, ca fost acuzator al multor fapte a domnului în cauză, ca revoluţionar şi acum ca ministruu al Afacerilor Interne, cred că cei care au anumite probleme, care sunt trimişi în judecată nu ar trebui să ocupe funcţii de demnitate publică, la acest nivel, mai ales cu privire la un subiect atât de important pentru România, aşa cum este Revoluţia din decembrie. Evident că nu eu trebuie să decid acest lucru, dar populaţia, instituţiile, presa şi probabil în viitor se va analiza tot ce ţine de acest aspect”, a explicat ministrul de Interne.

Marcel Vela a adăugat că nu se pronunţă cu privire la justiţie, subliniind, însă, că „mai sunt multe lucruri neclare cu privire la Revoluţie şi este de datoria magistraţilor, a justiţiei să facă lumină”.

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluţiei, cazul aflându-se pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). El este acuzat de infracţiuni contra umanităţii. Fosul vicepremier Voican Voiculescu a participat sâmbătă şi duminică la evenimente de comemorare a eroilor care au murit la Revoluţia din decembrie 1989. La unul dintre acestea, sâmbătă, el a fost huiduit, îmbrâncit şi lovit în cap cu o cârjă, părăsind Piaţa Universităţii sângerând.

Recent, el a fost în mijlocul unui scandal legat de un concert al Institutului Revoluţiei Române, instituţie pe care o conduce. Mai multe organizaţii civice au contestat, vineri, evenimentul organizat de Institut, pentru care s-ar fi alocat 100.000 de euro de la bugetul de stat. Ulterior, sâmbătă, evenimentul a fost anulat.

Voican Voiculescu deţine funcţia de director al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, din martie 2018.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici