Ministrul Dezvoltării a semnat noi contracte pentru consolidare seismică şi renovare energetică

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat noi contracte, cu finanţare din PNRR, pentru consolidare seismică, renovare energetică şi infrastructura de transport verde, în valoare de peste 200 de milioane de lei.

240 afișări
Imaginea articolului Ministrul Dezvoltării a semnat noi contracte pentru consolidare seismică şi renovare energetică

Ministrul Dezvoltării a semnat noi contracte pentru consolidare seismică şi renovare energetică

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a semnat 43 de noi contracte de finanţare, depuse prin componentele C5 – Valul Renovării şi C10 – Fondul Local din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), potrivit unui comunicat de presă transmis vineri.

Contractele au fost încheiate între autorităţile publice locale din 26 de unităţi administrativ-teritoriale şi Ministerul Dezvoltării şi au o valoare totală de 207.562.627,03 lei.

Astfel, prin Valul Renovării, au fost semnate 33 de contracte, în valoare de 180.930.076,35 de lei, pe care autorităţile locale din 17 localităţi le-au depus pentru consolidarea seismică şi renovarea energetică a unor clădiri rezidenţiale multifamiliale, precum şi a unor instituţii de învăţământ, unităţi medicale şi sedii administrative.

Prin Fondul Local, au fost semnate 10 contracte, în valoare totală de 26.632.550,68 de lei, depuse de 9 autorităţi administrativ-teritoriale, pentru reabilitarea în vederea creşterii eficienţei energetice a unor instituţii de învăţământ şi asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziţionarea de mobilier urban, sisteme digitale de transport şi sisteme inteligente de management al datelor spaţiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici