Ministrul Economiei, Florin Spătaru, prezent la Uzina Mecanică Plopeni unde are loc o grevă spontană

Prezent la Uzina Mecanică Plopeni, unde mai mulţi angajaţi au declanşat miercuri o grevă spontană, ministrul economiei, Florin Spătaru, a anunţat creşteri de salarii, precum şi un control pentru verificarea contractelor colective de muncă şi pentru verificarea respectării contractelor de investiţii.

368 afișări
Imaginea articolului Ministrul Economiei, Florin Spătaru, prezent la Uzina Mecanică Plopeni unde are loc o grevă spontană

Sursa foto: Facebook Florin Spataru

"Mă voi implica direct în rezolvarea revendicărilor angajaţilor de la Uzina Mecanica Plopeni.

Salariile muncitorilor vor creşte de la 1 iunie cu până la 250 lei, în funcţie de categoria de salarizare, până în septembrie vor fi achitate eşalonat bonurile sociale restante, performanţa va fi recompensată - acestea sunt doar câteva dintre măsurile pe care le-am comunicat angajaţilor de la Plopeni.

Muncitorii de la Plopeni au ieşit, astăzi, în stradă, într-un protest spontan, de aceea am ales să vin de îndată pentru o discuţie cu liderii de sindicat.

Nemulţumirile oamenilor semnalează probleme adunate de-a lungul anilor legate de condiţiile de muncă şi neplata anumitor sporuri.

Apreciez devotamentul oamenilor pentru activitatea desfăşurată la Uzina Mecanică Plopeni, dar munca acestora trebuie să se regăsească în profitul societăţii, iar managementul UMP trebuie să întreprindă un plan investiţional fundamentat.

Am decis ca de mâine o echipă a corpului de control al ministrului economiei să vină la Plopeni pentru verificarea contractelor colective de muncă şi pentru verificarea respectării contractelor de investiţii", a declarat ministrul, conform unei postări pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici