Ministrul Educaţiei, supărat pe liberali: Orban sau cine conduce partidul, şeful statului, să spună poziţia faţă de căminele studenţeşti

Liviu Pop a fost prezent duminică la Iaşi la întrunirea Consiliului Naţional al Rectorilor, unde a declarat că a fost neplăcut surprins atunci când a aflat că liberalii nu au vrut să voteze PUZ-urile pentru construcţia unor cămine studenţeşti.

157 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei, supărat pe liberali: Orban sau cine conduce partidul, şeful statului, să spună poziţia faţă de căminele studenţeşti

Ministrul Educaţiei, supărat că liberalii nu au vrut să voteze PUZ-urile pentru construcţia de cămine studenţeşti: Orban sau cine conduce partidul, şeful statului, să spună clar dacă asta este poziţia PNL

Ministrul Educaţiei a cerut conducerii centrale a PNL să hotărască care este viziunea partidului în ceea ce priveşte construcţia de cămine studenţeşti.

"Am rămas surprins neplăcut. (...) N-am înţeles însă atitudinea unor consilieri locali PNL de a vota împotriva acestor PUZ. Cred că, din punctul meu de vedere, cineva trebuie să ne explice clar dacă asta este poziţia oficială a PNL - de a bloca construcţia de cămine studenţeşti, sau dacă este o eroare, să nu-i spun greşeală, a consilierilor locali din Iaşi. Îl rog pe domnul preşedinte Orban, pe doamna Turcan, pe doamna Gorghiu sau cine mai conduce acest partid, preşedintele statului, să spună care este poziţia PNL vis-a-vis de construcţia de cămine studenţeşti şi toată investiţiile care urmează să le facem. S-a întârziat foarte mult", a declarat ministrul Educaţiei.

În ultima şedinţă de Consiliului Local, liberalii s-au abţinut de la vot când au fost discutate proiecte ce prevedeau aprobarea de planuri urbanistice zonale privind construirea sau reabilitarea a unor cămine studenţeşti. Consilierii locali PNL au susţinut că nu vor vota niciun PUZ, indiferent de obiectul acestuia, până la actualizarea Planului Urbanistic General. Chiar şi aşa documentaţia pentru căminele studenţeşti a fost aprobată în CL, după votul celor din PSD, ALDE şi PMP.

Ministrul a mai anunţat duminică faptul că 30 de cămine urmează a fi construite cu bani de la bugetul de stat, iar patru dintre acestea ar urma să fie ridicate la Iaşi.

"Din programul de guvernare, ştiţi că noi avem alocate 30 de cămine studenţeşti pe care vrem să le finanţăm integral de la bugetul de stat. Acum o lună când am fost la dvs, o lună şi jumătate, aveam opt depuse, astăzi suntem la 22. Din cele 30 de cămine studenţeşti, săptămâna aceasta patru universităţi au obţinut PUZ, adică ultimul document care stă la baza aprobării construcţiei căminelor studenţeşti. Din cele cinci universităţi, toate cele patru care au depus proiect vor intra în finanţare pentru căminele studenţeşti. (...) Cred că e un mesaj clar pentru mediul universitar din Iaşi, dar să încercăm să scoatem gesturile politice şi atitudinile politice atunci când e vorba de şcoală. Cred că aşa este sănătos", a spus ministrul Educaţiei Liviu Marian Pop.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici