Deputat PNL: Avem semnale că moţiunea împotriva Guvernului Tudose va fi votată şi de aleşi PSD

Deputatul de Cluj, Adrian Oros (PNL), a declarat că liberalii au semnale că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose va fi votată şi de o parte din parlamentarii PSD, care au curajul să ridice capul, nemulţumiţi de Liviu Dragnea şi de probleme sale penale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1189 afișări
Imaginea articolului Deputat PNL: Avem semnale că moţiunea împotriva Guvernului Tudose va fi votată şi de aleşi PSD

Deputat PNL: Avem semnale că moţiunea împotriva Guvernului Tudose va fi votată şi de aleşi PSD

Adrian Oros a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă că preocupările principale ale Guvernului Tudose sunt de a acoperi prin şmecherii fiscale o parte din promisunile electorale şi de a reforma justiţia, astfel încât unii lideri ai coaliţiei PSD – ALDE să scape de dosarele penale.

„PNL a depus vineri moţiunea de cenzură al cărei text se va citi luni în Parlament, după care se va stabili data când va avea loc votul. Am depus acum moţiunea pentru că de 3 – 4 luni, guvernarea nu are legitimitate, a câştigat pe promisiuni mincinoase care nu pot fi onorate. Preocupările principale ale Guvernului sunt de a acoperi prin şmecherii fiscale o parte din promisunile electorale şi de a reforma justiţia, astfel încât unii lideri ai coaliţiei PSD – ALDE să scape de dosarele penale. Avem semnale că moţiunea de cenzură va fi votată şi de o parte din parlamentarii PSD care au curajul să ridice capul şi vor vota alături de noi. În mod individual s-au purtat discuţii cu parlamentari PSD care sunt nemulţumiţi de Liviu Dragnea şi care îşi dau seama că partidul are o problemă de imagine din cauza problemelor penale ale lui Dragnea”, a spus Oros.

Potrivit acestuia, o altă nemulţumire care mocneşte în rândul parlamentarilor PSD, mai ales din Transilvania, este faptul că PSD a numit în poziţii guvernamentale cheie, în ministere, doar apropiaţi ai lui Liviu Dragnea din judeţele din zona de sud a ţării.

Adrian Oros a subliniat că modificările la Codul Fiscal, iniţiate de PSD, sunt o agresiune asupra mediului de afaceri şi economiei româneşti, iar modificările la legile justiţiei vor fi votate de Guvernul Tudose înainte de sărbători.

„Luni, la ora 18, când se va citi moţiunea de cenzură în Parlament, se va citi o sinteză din textul moţiunii şi în faţa prefecturilor din ţară”, a mai spus deputatul liberal.

Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă este nevoie de 233 de voturi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici